Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale u Dublinu

Pašalić protiv Stanišića u finalu Europske lige, Vatreni spasio Bayer protiv Rome

Atalanta je pobijedila Marseille 3:0, a Bayer i Roma odigrali su 2:2 u uzvratnim utakmicama polufinala Europske lige...

Josip Stanišić slavi pogodak (Foto: Afp)

U finalu ovosezonske nogometne Europske lige igrat će Bayer Leverkusen i Atalanta, u polufinalu je njemačka momčad izbacila Romu s ukupnih 4-2, dok je Atalanta bila bolja od Marseillea s ukupnih 4-1.

Marcelo Brozović VIDEO Čudesni Marcelo Brozović zabio dva gola u pobjedi Al Nassra divider

Mnogo teže od očekivanog je novi njemački prvak Bayer izborio finale. Imao je klub iz Leverkusena 2-0 iz prvog susreta u Rimu, ali je Roma do 82. minute uzvrata vodila s istovjetnih 2-0. Oba pogotka postigao je Argentinac Paredes i to oba iz jedanaesteraca, u 43. i 66. minuti.

Bio je to susret s brojnim prilikama na obje strane, ali veći broj šansi imao je domaćin koje je redom zaustavljao odlični vratar Rimljana Svilar. Na kraju je Roma ipak pokleknula i to u 82. minuti kada je na nespretan način sve zaključeno autogolom Mancinija.

Stanišić spasio Bayer protiv Rome

Još je jednom milimetrima blizu prvog poraza u sezoni bio Bayer, ali ga je ponovno izbjegao i to zaslugama hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića koji je u 97. minuti predriblao jednog suparničkog igrača i pogodio suprotni kut za konačnih 2-2. Stanišić je u igru ušao u 90. minuti, a na isti je način poraza spasio svoju momčad protiv Borussije (D), kada je također zabio debelo u sudačkoj nadoknadi.

Matteo Ruggeri i Ademola Lookman Matteo Ruggeri i Ademola Lookman (Foto: Afp)

Bila je ovo tako 49. utakmica u nizu ove sezone u kojoj Bayer nije izgubio. Plasirao se klub iz Leverkusena po drugi puta u svojoj povijesti u finale Europske lige koju je osvojio 1988. godine, tadašnji Kup UEFA-e. Te je godine u finalu svladao španjolski Espanyol.

Bayer Leverkusen je u svojoj povijesti jednom igrao i finale Lige prvaka i to 2002. godine kada je poražen od madridskog Reala.

Atalanta je u Bergamu pobijedila Marseille 3-0 nakon što je prvi ogled na marsejskom Velodromeu završio 1-1. Atalanta je bila puno bolja tijekom prvog poluvremena, a sve je okrunila golom Lookmana u 30. minuti, koji je precizno naciljao s vrha šesnaesterca.

Na početku drugog dijela, u 52. minuti, Lookman je asistirao, a Ruggeri zabio za 2-0. Bila je to prednost koja je do kraja ostala nedohvatljiva za francusku momčad, a u samom finišu još je Toure zabio za konačnih 3-0 Atalante koja se po prvi puta u svojoj povijesti plasirale u finale nekog velikog europskog natjecanja.

Finale Atalante i Bayera u Dublinu

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić za Atalantu je zaigrao od 61. minute. Finalna utakmica igra se u Dublinu 22. svibnja, a prošle sezone u finalu je Sevilla bila bolja od Rome te je po sedmi, rekordni put, klub iz Andaluzije osvojio ovo natjecanje.

Rezultati uzvratnih polufinalnih utakmica nogometne Europske lige koje su odigrane tijekom četvrtka.

Polufinale, uzvratni susreti:

Bayer Leverkusen - Roma 2-2 (Mancini 82-ag, Stanišić 90+7 / Paredes 43-11m, 66-11m)

prva utakmica: 2-0

Atalanta - Marseille 3-0 (Lookman 30, Ruggeri 52, Toure 90+5)

prva utakmica: 1-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider