Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Perica zabio za Udinese

Pašalić zabio i spasio Milan, ali nije dovoljno dobar za reprezentaciju

Hrvatski nogometaši Mario Pašalić i Stipe Perica postigli su golove za Milan i Udinese u susretima 30. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pašalić je zabio pogodak za Milan koji je na gostovanju kod Pescare odigrao 1-1, dok je Perica zabio za Udinese u remiju 2-2 kod Torina.

Pescara je povela protiv Milana autogolom Gabriela Palette nakon velike pogreške vratara Gianluigija Donnarumme. Paletta je vratio loptu 18-godišnjem vrataru, kojem je lopta prošla preko noge i završila u mreži. Gosti su izjednačili u 41. minuti preko Pašalića koji se najbolje snašao u gužvi ispred gola.

Gerard Deulofeu je prošao po desnoj strani i pucao, vratar Vincenzo Fiorillo je obranio, no Hugo Campagnaro je nespretno uklizao i dodao loptu do Pašalića koji je s nekoliko metara zabio za izjednačenje. Bio je to njegov treći pogodak u prvenstvu ove sezone.

Milan je do kraja susreta dominirao, ali nije uspio probiti obranu ''fenjeraša'' Serie A.

Među strijelce se upisao i Perica, no to nije bilo dovoljno za pobjedu Udinesea koji je vodio 2-0 na gostovanju kod Torina. Za 1-0 je zabio Jakub Jankto u 50. minuti, Perica je u 68. minuti povisio na 2-0, svojim četvrtim golom ove sezone, no domaćin je uspio izjednačiti, a strijelci su bili Emiliano Moretti (70) i Andrea Belotti (83).

Fiorentina je pobijedila Bolognu 1-0 upisavši treću uzastopnu pobjedu ovim rezultatom. Prethodne dvije utakmice riješio je Nikola Kalinić, a ovoga puta pogodak odluke zabio je Khouma Babacar u 51. minuti na ubačaj Hrvoja Milića koji je odigrao cijeli susret za 'viole'. Svih 90 minuta je odradio i Milan Badelj, dok je Kalinić igrao prvo poluvrijeme, a u nastavku je umjesto njega ušao upravo strijelac Babacar.

Bruno Petković nije nastupio za goste.

Atalanta je na gostovanju 'razbila' Genou 5-0, a Palermo je kod kuće izgubio od Cagliarija 1-3. Josip Posavec nije branio za domaći sastav.

Na ljestvici vodi Juventus sa 73 boda, Roma ima 68 bodova, a Napoli 63 boda. Zadnje tri pozicije drže Crotone (17), Palermo (15) i Pescara (13). Palermo i Pescara su praktički otpisani, dok Crotone ima pet bodova manje od Empolija na 17. mjestu koji donosi spas.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider