Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva završnica

Pašalić heroj Milana: U 89. zabio za pobjedu s dva igrača manje

Hrvatski nogometaši Mario Mandžukić i Mario Pašalić bili su strijelci za Juventus, odnosno Milan za pobjede svojih momčadi u zaostalim susretima 18. kola talijanskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mandžukić je zabio prvi gol u 2-0 pobjedi Juventusa na gostovanju kod Crotonea, dok je Pašalić postigao jedini pogodak u 1-0 (0-0) pobjedi Milana u Bologni.

Pašalić je osigurao tri boda Milanu u samoj završnici utakmice, u 89. minuti kada je izbliza s dva metra zatresao mrežu domaćih nakon odličnog prodora Deloufeua po desnom krilu. Nevjerojatno je kako je Milan stigao do pobjede, iako je više od pola sata igrao s dva igrača manje. Naime, još u prvom poluvremenu, u 36. minuti isključen je Paletta, da bi u 59. minuti "pocrvenio" i Kucka. No, umjesto da domaćin iskoristi veliku brojčanu nadmoć, na kraju je do važne pobjede stigao Milan.

Pašalić je odigrao čitavu utakmicu za milanske "crveno-crne" koji su ostali sedmi s 40 bodova, dva manje od petog Intera i šeste Atalante, dok je Bologna 14. s 27 bodova.

Mandžukić je doveo Juventus u vodstvo u 60. minuti kada je najbrže reagirao na odbijenu loptu nakon što je vratar Crotonea Cordaz uspio obraniti atraktivan pokušaj Asamoaha. Bio je to peti Mandžukićev prvenstveni pogodak ove sezone. Pobjedu Juventusa je u 74. minuti potvrdio Gonzalo Higuain. Mandžukić je odigrao čitavu utakmicu za Juventus, dok je Marko Pjaca po prvi puta u karijeri započeo utakmicu u početnoj postavi torinskog kluba i bio je na terenu do 89. minute.

Ovom pobjedom vodeći Juventus je stigao na 57 bodova i povećao je svoju prednost u odnosu na drugu Romu na sedam, a na treći Napoli na devet bodova. Crotone je ostao pretposljednji, 19. sa 13 bodova, devet manje od 17. Empolija koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider