Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U velikoj formi

Partija karijere hrvatskog veznjaka: Kovačićev gol i fantastična asistencija u pobjedi Chelseaja

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao Aston Villu s 3-0 (1-0) u dvoboju 4. kola engleske Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić je prvi put u Premier ligi u istoj utakmici postigao pogodak i imao asistenciju zahvaljujući čemu je europski prvak Chelsea na svom Stamford Bridgeu svladao Aston Villu s 3-0 (1-0) u dvoboju 4. kola engleske Premier lige.

Ovdje možete pogledati Kovačićevu asistenciju za Lukakua

Kovačić je u 15. minuti sjajnim dodavanjem izbacio Romelua Lukakua u sjajnu priliku, koju je belgijski napadač iskoristio za svoj prvi pogodak u dresu Chelseaja na Stamford Bridgeu. Iako je Aston Villa bila vrlo opasna, zahvaljujući sjajnim intervencijama Edourada Mendyja domaća momčad je sačuvala mrežu, a bila je kirurški precizna u realizaciji.

Sjajna partija Matea Kovačića

U 49. minuti je Mateo Kovačić osjetio kratko dodavanje gostujućeg kapetana Tyronea Mingsa prema vrataru Jedu Steeru, prvi došao do lopte i proslijedio ju u mrežu.

Na isteku vremena, u trećoj minuti sučevog dodatka sjajnim je pogotkom u rašlje svoj drugi gol postigao Lukaku za konačnih 3-0. Chelsea iz četiri utakmice ima 10 bodova, baš kao i vodeći Manchester United.

Svoj povratak na Old Trafford Cristiano Ronaldo je okrunio s dva pogotka u pobjedi 4-1 (1-0) nad gostujućim Newcastleom.

Portugalac je u prvom nastupu nakon 2009. na kultnom stadionu, na kojem je postao nogometnom superzvijezdom, postigao prva dva pogotka domaće momčadi. Prvi put je zatresao mrežu na kraju prvog poluvremena (45+2), a nakon što je Manquillo izjednačio u 56. minuti, Ronaldo je vratio prednost "crvenim vragovima" u 62. minuti.

Do kraja dvoboja pobjedu Manchester Uniteda za uspon na čelno mjesto ljestvice potvrdili su Bruno Fernandes (80) i Jesse Lingard (90+2).

Gradski rival Manchester City je s minimalnih 1-0 slavio na gostovanju kod Leicestera. Jedini pogodak postigao je Bernardo Silva u 62. minuti.

Dinamov suparnik u Europskoj ligi, West Ham United, odigrao je utakmicu bez golova na gostovanju u Southamptonu. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić je u igru ušao u 63. minuti, ali nije uspio utjecati na promjenu rezultata.

Arsenal konačno slavio

Jedan gol je bio dovoljan Arsenalu za domaću pobjedu nad Norwichem, kojom su 'topnici' pobjegli s dna ljestvice. Prvi pogodak u novoj sezoni postigao je Pierre-Emerick Aubameyang u 66. minuti.

Trossard je pogotkom u 90. minuti na gostovanju kod Brentforda Brightonu donio treću pobjedu u četiri utakmice i treće mjesto na ljestvici sa devet bodova.

Prvi poraz u novoj sezoni doživio je do danas vodeći Tottenham. Crystal Palace je nakon dva remija i poraza upisao prvu pobjedu svladavši Spurse pred svojim navijačima s 3-0. Prvo je gostujući igrač Tanganga zaradio dva žuta kartona (53. i 58. minuta), a nakon toga su počeli padati golovi. Zaha je u 76. minuti realizirao jedanaesterac, dok je Odsonne Edouard do kraja zabio dva gola (84, 93).

Engleska - 4. kolo:

C. Palace - Tottenham 3-0 (Zaha 75-11m, Edouard 84, 90+2)
Arsenal - Norwich 1-0 (Aubameyang 67)
Brentford - Brighton 0-1 (Trossard 90)
Leicester - Man. City 0-1 (B. Silva 62)
Man. United - Newcastle 4-1 (C. Ronaldo 45+2, 62, Fernandes 80, Lingard 90+2 / Manquillo 56)
Southampton - West Ham 0-0
Watford - Wolverhampton 0-2 (Sierralta 74-ag, Hwang 83)
Chelsea - Aston Villa 3-0 (Lukaku 15, 90+3, Kovačić 49)

Leeds - Liverpool (ned, 17.30)
Everton - Burnley (pon, 21.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider