Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispao Ludogorec

PAOK izbacio Basel, prošli Ajax i Celtic: Dinamu se otvorila velika šansa!

Ajaxa, PAOK, Videoton i Celtic plasirali su se u 3. pretkolo Lige prvaka...

Klaas-Jan Huntelaar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši nizozemskog Ajaxa, grčkog PAOK-a, mađarskog Videotona i škotskog Celtica plasirali su se u 3. pretkolo Lige prvaka nakon uzvratnih utakmica u srijedu.

PAOK je nakon pobjede od 2-1 u Solunu u Švicarskoj potpuno nadigrao Basel s 3-0 i plasirao se u 3. pretkolo gdje ih čeka Spartak Moskva. Grci su pogocima Varele, Prijovića i El Khadourija prohujali Baselom, a švicarski klub će nakon dugo propustiti sudjelovanje u Ligi prvaka.

Mađarski Videoton također se plasirao u 3. pretkolo pobijedivši u Szekeszfehervaru bugarskog prvaka Ludogoreca s 1-0 nakon što je prvi susret u Razgradu završio 0-0. Mađari su na taj način napravili veliku uslugu hrvatskom prvaku Dinamu, koji će nakon ispadanja Ludogoreca biti nositelj u posljednjem kolu kvalifikacija ako prođe Astanu u 3. pretkolu.

Gol vrijedan prolaska za Mađare je polučio Hadžić u 45. minuti, nakon što je bugarski prvak pet minuta ranije ostao bez isključenoga Misidjana.

Ajax je vizu za sljedeće kolo izvadio pobjedom kod austrijskog Sturma s 3-1. Trijumf od 2-0 u Amsterdamu "kopljanici" su u Grazu potvrdili pogocima Huntelaara (39, 77) i Tadića (48), dok je za domaćine smanjio Onana (89ag). Ajax će u 3. pretkolu igrati s belgijskim Standardom iz Liegea.

Celtic je nakon pobjede u Glasgowu (3-1) u prvoj utakmici na gostovanju kod norveškog Rosenborga odigrao 0-0 i prošao dalje. Škotski klub će u narednoj fazi igrati s atenskim AEK-om. 

Samo je jedna liga važna. Zato gledaj sve utakmice Lige prvaka, od sada samo na Vip i B.net TV-u!

Rezultati:

Utorak

Šerif Tiraspol/Mol - *Škendija 0-0 - prva utakmica 0-1
Hapoel Beer Sheva - *DINAMO ZAGREB 2-2 0:5
*Spartak Trnava - Legia Varšava 0-1 2:0

Srijeda

Helsinki - *Bate Borisov 1-2 0-0
*Qarabag/AZER - Kukesi/ALB 3-0 0-0
Midtjylland - Astana* 0-0 1-2
Malmoe* - CFR Cluj 1-1 1-0
Suduva - Crvena zvezda* 0-2 0-3
Basel - PAOK Solun* 0-3 1-2
Videoton* - Ludogorec 1-0 0-0
Sturm Graz - Ajax* 1-3 0-2
Rosenborg - Celtic* 0-0 1-3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider