Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spremni za novu senzaciju?

Pao dogovor između igrača Dinama i Osasune uoči Villarreala, Vaha otkrio recept za pobjedu

Može li Dinamo nakon čuda protiv Tottenhama napraviti novu senzaciju, izbaciti španjolski Villarreal, i ući u polufinale Europske lige? Evo što o tome kažu napadač iz Primere, Ante Budimir i trener koji je već pobijedio Villarreal, Vahid Halilhodžić.

Do utakmice sezone ostalo je tek još nekoliko dana, a Dinamova uvertira u taj povijesni ogled bio je mršavi remi na Šubićevcu.

HNL nakratko pada u zaborav, a sve misli usmjerene su prema Žutoj podmornici Unaija Emeryja. Kako protiv Villarreala, pitali smo čovjeka koji je ove sezone već istrčao protiv momčadi s El Madrigala.

"Imaju najviše neriješenih rezultata u La ligi, imam osjećaj da ostavljaju dosta puta utakmicu još uvijek otvorenu, gdje puno puta vode, ali ne zatvore utakmicu. Može ih se ugroziti, ranjivi su defanzivno, koji put od napadanja ostanu s manje igrača iza'', rekao nam je napadač Osasune i Vatrenih, Ante Budimir.

Pao dogovor s Oršićem

Dobar su spoj, kaže Budimir, mladih i iskusnih igrača. Tri dana poslije Dinama, upravo im njegova Osasuna stiže u goste. S kolegom iz reprezentacije, Oršićem, već je pao dogovor.

''Mi smo se već dogovorili da će ih oni u četvrtak izmoriti, mi u nedjelju pobijediti, a onda oni proći onaj drugi četvrtak."

Transfermarkt Dinamo procjenjuje na 103,35 milijuna eura, dok je Villarreal vrijedan skoro 248 milijuna. Najskuplji eksponati Dinama su Livaković i Petković, s druge strane Torres i Moreno. Dinamo u dvoboj ulazi kao prva momčad HNL-a, dok je Villarreal šesta momčad Primere.

Može li Dinamo na Maksimiru srediti i Villarreal?

Ukupno glasova:

Vahin recept

Prije 11 godina, u grupnoj fazi, Dinamo je protiv Španjolaca na Maksimiru slavio 2:0. Tadašnji trener Plavih, Vahid Halilhodžić, ne vidi razlog da se povijest ne ponovi.

"Može se očekivati da Dinamo napravi jednu povijesnu utakmicu. Kad igraš jednu takvu utakmicu, tako važnu, protiv renomiranog protivnika, treba se pripremiti za to, neće to doći samo, treba taj uspjeh tražiti, isprovocirati, treba vjerovati u svoje snage'', smatra Vaha.

Jedino je Arijan Ademi iz aktualnog igračkog kadra bio član tadašnje momčadi iz 2010. I upravo u Dinamovu kapetanu Vaha vidi razliku.

"On je bio mlad igrač, pun entuzijazma, borben, sad je njihov vođa i bori se, izvanredan dečko koji će iskustvo koje smo imali u to vrijeme predočiti svojim suigračima."

U deset ovosezonskih utakmica u Europa ligi Villarreal ima devet pobjeda i jedan remi. Nadamo se da nakon četvrtka ni rubrika "porazi", neće više biti prazna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider