Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
guardiola ga čeka

Palaversa otputovao u Manchester: Liječnički pregled dijeli Hajduk od velikog transfera

Nogometaš Hajduka Ante Palaversa uskoro postaje igrač Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk i Manchester City dogovorili su posao koji je zadovolji oba kluba, ali i obitelj Ante Palaverse. Mladi nogometaš otputovao je u Manchester gdje bi trebao obaviti liječnički pregled te staviti potpis na ugovor s engleskim prvakom kojeg vodi Pep Guardiola.

Hajduk će ovim transferom, jednim od najvećih u svojoj povijesti, riješiti financijsko pitanje za ovu sezonu, ali i zadovoljiti navijače te obitelj koja je htjela da Ante još neko vrijeme ostane na Poljudu. Palaversa će nakon potpisa za City odmah vratiti u Split gdje će još najmanje godinu dana nastaviti igrati za Hajduk, a plaćat će ga bogati engleski klub.

Tako čelnici Hajduka ne moraju prodavati ostale dragulje iz svlačionice koji će u sljedećim sezonama postizati i veću cijenu, a navijači će na okupu moći duže gledati mladu momčad Siniše Oreščanina.

Recimo i kako će Hajduk napokon, za razliku od, primjerice, transfera Nikole Vlašića u Everton, dobiti cijeli iznos transfera pa bi se tako ovo mogao pretvoriti i najbolji posao u povijesti kluba.

Iako detalji posla sa Cityjem nisu službeni, u javnost su procurile sljedeće brojke. Hajduku odmah ide 4,8 milijuna eura te dodatnih 1,5 milijuna kada završi posudba (zima ili ljeto 2020.). Osim tih 6,3 milijuna eura, u ugovor su uključeni i bonusi vezani za nastupe za City, i oni mogu aktivirati još dva do tri milijuna eura, a splitski klub dobit će i 10 % budućeg transfera Palaverse!

Naglasimo još jednom, Palaversa će i dalje najmanje godinu dana nositi dres Hajduka, a klub neko vrijeme ne treba prodavati mlade igrače.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider