Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispovijest njemačke zvijezde

Pod tušem bi shvatio što su mu radili: ''Nije ti ovo Real Madrid''

Mesut Ozil otkrio je koliko je ustvari Premierliga brutalna i zašto je većina nogometaša smatra najzahtjevnijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi će za nju reći da je najbolja, ali možda bi točnije bilo reći da je najzahtjevnija. Oni koji nisu ljubitelji Premierlige nasmijat će se na priče o ''najboljoj ligi u Europi'', jer klubovi iz Engleske posljednjih godina nemaju previše uspjeha u Ligi prvaka. No radi se definitivno o najtežem prvenstvu za nogometaše.

Potvrdio je top i njemački nogometaš Mesut Ozil koji je za Daily Mail ispričao kako je doživio prelazak iz Španjolske gdje je igrao za veliki Real Madrid od 2010. do 2013. godine.

''Igranje u Premierligi najveći je izazov koji sam dosad iskusio u karijeri'', rekao je Ozil te opisao razliku izmešu španjolskog i engleskog prvenstva.

''U Španjolskoj nogometaši više obraćaju pažnju na eleganciju u igri, dok se u Engleskoj susretnete s udarcima, ogrebotinama i borbom. Nakon jednog napada slijedi drugi i nemate vremena uopće doći do zraka.''

Mnogi su slično opisivali igranje u Premierligi koja se u posljednjih desetak godina promijenila zbog dolaska velikog broja stranih igrača. No borbeni duh se zadržao. Osjetio je to i Ozil kad je prije četiri godine stigao u London.

''Imao sam ogrebotine na vratu, masnice na leđima i na prsima. Bili su to darovi dobrodošlice u Premierligu. Kasnije od navale adrenalina niti ne osjetiš koliko je tvoje tijelo pretrpjelo udaraca. Tek pod tušem shvatiš što su ti radili. Poslije nekih utakmica noge su mi izgledale kao da ih je netko čekićem udarao, bile su prekrivene masnicama'', kaže veznjak Arsenala.

''Dobrodošao u Premierligu''

Kad na Otok stigne neka velika zvijezda često mu protivnici prirede vatreni doček. Ozil nije bio izuzetak.

''Jednom prilikom kad su me brutalno srušili na pod, protivnik mi je dobacio: 'Nije ti ovo Real Madrid i LaLaliga.''

I suci se drukčije ponašaju nego u Njemačkoj ili Španjolskoj.

''Na moje veliko iznenađenje shvatio sam kako su i suci ovdje drukčiji u komunikaciji. Kada bih se požalio zbog udarca rekli bi da se prestanem žaliti, da se nosim s tim ili samo 'Dobrodošao u Premierligu.''

Danas, nakon skoro četiri godine provedene u Arsenalu, Ozil se navikao na brutalan tempo.

''Ovdje je nogomet teže igrati nego bilo gdje u svijetu. To je engleski nogomet, ali navikao sam se i volim ga'', poručio je Nijemac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider