Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZASLUŽIO I VIŠE

Ovog vikenda u Engleskoj neće biti šutnje za Bobbyja Charltona, ali legendi će čast biti iskazana

Prošlog vikenda preminuo je vjerojatno najveći engleski nogometaš u povijesti, Sir Bobby Charlton.

David Beckham i Sir Bobby Charlton (Foto: Afp)

Nedugo prije početka prošlotjedne ligaške utakmice njegovog Manchester Uniteda, zauvijek nas je napustio Sir Bobby Charlton, nedugo nakon što je navršio 86 godina.

Legendarni nadapač dugo je vremena bio stalan gost Old Trafforda, no posljednjih godina je i tamo bio sve rjeđe, budući da je obolio od demencije, što je na kraju i rezultiralo neizbježnim ishodom.

Neće dobiti minutu šutnje

Kako je Sir Charlton preminuo tijekom odigravanja prošlog kola Premier lige, organiziranog izražavanja počasti ovom velikanu nije bilo, ali zato je Premier liga sve pripremila za ovo kolo.

No, Sir Bobbyju neće biti upriličena minuta šutnje na stadionima gdje će se utakmice odigravati. 

Umjesto toga, Premier liga odabrala je nešto što zapravo puno više odgovara takvim veličinima. Uspomenu na Charltona, jednog od najvažnijih igrača u osvajanju svjetske titule 1966. godine, obilježit će aplauzom cijelog stadiona.

Nema sumnje kako će na svim stadiona to biti odrađeno na najbolji način. Svakako će najglasniji biti u nedjelju, kad se na Old Traffordu igra gradski derbi Uniteda i Cityja, iako je počast velikanu kluba odana već tijekom tjedna, na utakmici Lige prvaka protiv Kopenhagena.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider