Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedini stranac u klubu

Ovo je transfer godine: Reprezentativac BiH potpisao za Athletic Bilbao!

Na prvi pogled iznenađujuća vijest stiže iz Baskije - Kenan Kodro novi je član Athletic Bilbaa.

Kenan Kodro (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvi put u povijesti jedan će nogometaš s ovih prostora zaigrati za Athletic Bilbao i zbog toga je zaslužio da u naslovu stoji malo pretjeran epitet transfera godine.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, napadač Kenan Kodro potpisao je za slavni baskijski klub u kojem prema vlastitima pravilima mogu igrati isključivo Baski, bilo iz Španjolske ili Francuske, ali i nogometaši koji nisu etnički Baski, već su se tamo rodili ili odrasli.

Upravo je to slučaj kod Kodre, 25-godišnjaka koji u Bilbao stiže iz danskog Kopenhagena. Bosanskohercegovački nogometaš rođen je u San Sebastianu (baskijski: Donostia) u vrijeme kada je tamo igrao njegov slavni otac Meho Kodro.

Kenan je tamo i odrastao te prošao školu Real Sociedada, a onda je tri sezone proveo u još jednom baskijskom velikanu, Osasuni. Potom je igrao za Mainz, Grasshopper te na kraju prošlog ljeta otišao u Dansku.

Jedini stranac u klubu

Athletic Bilbao tako je doveo prvog igrača iz BiH i na neki način ispisao povijest. Poznato je kako je zbog vlastitih rigoroznih pravila, koja izazivaju poštovanje mnogih, Bilbao ograničen kad je riječ o transferima iako im novca ne nedostaje. Kenan je trenutačno jedini ''stranac'' u klubu, a prije njega to je bio Aymeric Laporte, Francuz baskijskog porijekla.

Iñaki Williams također je igrač stranog porijekla (roditelji iz Liberije), no on je rođen u Baskiji, tamo živi cijeli život te ima isključivo španjolsko državljanstvo, pa se ne vodi kao stranac.

Kodro je potpisao do 2022. godine, a Athletic je u ugovor uvrstio odštetnu klauzulu od čak 80 milijuna eura. Visoki napadač iz Mainza otišao je za milijun i pol eura, a nije poznato koliko su Baski platili Dancima za ovaj transfer. U danskoj ligi Kodro je upisao tek osam nastupa uz jedan postignuti pogodak.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider