Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Guardiola zaprijetio

'Ove sezone ćete me slušati, samo jedan na svijetu to ne treba'

Pep Guardiola okupio je svoje nogometaše uoči početka sezone i jasno im rekao što želi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern večeras s jednim od najvećih klubova Njemačke, HSV-om otvara novu sezonu Bundeslige na Allianz Areni. Pep Guardiola ulazi u svoju treću sezonu na klupi Bavaraca s kojima je osvojio dva naslova prvaka Njemačke. No, to nije zadovoljilo apetite njemačke javnosti i dijela navijača jer su dva polufinala izgubljena od Reala i Barcelone.

Odlazak Bastiana Schweinsteigera dodatno je razbjesnio kritičare Guardiole koji, po njima, razbija Bayernov njemački duh i pokušava od simbola Bavarske napraviti neku novu Barcelonu. No, vrijeme će pokazati je li Katalonac bio u pravu kada je 30-godišnjeg Scweinija pustio u Manchester United. On tvrdi da su njegove najbolje godina prošle, a njemački nogometaš to će pokušati demantirati na Old Traffordu, stadionu na kojem je od djetinjstva sanjao da će igrati u dresu Uniteda.

Guardiola se riješio jednog domaćeg nezadovoljnika. Vjerojatno bi rado da odu svi oni koji ga baš ne vole pretjerano. U kuloarima se priča kako su to Mueller i Gotze, također svjetski prvaci iz Brazila koje bi, da može, Guardiola rado ispratio iz svoje momčadi.

On hvali Douglasa Costu kojeg je doveo iz Šahtara. Tvrdi da će Brazilac uskoro biti među najboljima na svijetu. Čvrstinu je dobio dolaskom prvaka Južne Amerike, Čileanca Artura Vidala. Hoće li ovo biti sezona u kojoj Bayern može otići do kraja? Naravno, u Ligi prvaka jer teško da netko može ugroziti ovakvu momčad u Bundesligi.

Hoće li (napokon) sve zajedno 'puknuti'?

Pritisak je ogroman, a ako Katalonac ni ove godine ne uspije osvojiti Europu bit će to njegov kraj. Zato je odlučio do kraja preuzeti stvar u svoje ruke.

''Ove godine će svi trčati koliko želim. Svi ćete me slušati. Samo jedan na svijetu to ne bi trebao, a on je Messi'', prenosi Bild Guardioline riječi svojim igračima uoči početka sezone.

Isti izvor kaže kako je Guardiola jasno poručio igračima kako neće tolerirati bilo kakva nezadovoljstva. Očito je da želi 'komandose' kao iz one Barcelone s kojom je pokorio Europu i svijet. Fanatizam ili klupa, to je ono što je poručio trener koji teži perfekcionizmu.

Koliko će neke zvijezde poput Muellera ili Gotzea, koji pak nije u prvom planu, izdržati ovakav režim, vidjet ćemo već tijekom jeseni. Guardiola će maksimalno radikalizirati situaciju jer zna da mora ići na sve ili ništa. Uzet će, možemo već sad reći, i treći naslov u Njemačkoj, ali zna se što je sveti cilj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider