Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvije opcije

Ancelottijev i Perezov plan sad je konačno ispunjen: Ovako će izgledati Real Madrid s Mbappeom

Real Madrid dolaskom Kyliana Mbappea spustit će prosjek godina udarne momčadi na samo 26. I ovakvi su najjači u Europi, a mogli bi to ostati sljedećih deset godina.

Carlo Ancelotti (Foto: Profimedia)

Nogometaši Real Madrida potvrdili su dolazak Kyliana Mbappea, smatraju mnogi najboljeg igrača svijeta, pa će njegov dolazak u trenutačno najbolju momčad svijeta vjerojatno sjesti kao as na desetku.

Španjolski mediji, osobito oni skloni Kraljevskom klubu, jutros kemijaju kako bi mogao izgledati sastav Carla Ancelottija sljedeće sezone i kako ga god okrenuli, dvije stvari najprije upadaju u oči hrvatskim navijačima – u svim sustavima i kombinacijama izgledaju jako opasno i u svima, čini se, nema mjesta za Luku Modrića u udarnoj momčadi.

Ronaldo i Mbappe Cristiano Ronaldo poslao snažnu poruku Mbappeu nakon potpisa za Real Madrid divider

Legendarni kapetan Vatrenih sljedeće će sezone nastaviti u ulozi koju je imao i ove sezone, a to znači da će sve češće svoje mjesto u sredini terena prepuštati mlađim kolegama, osobito u važnijim utakmicama. Modrić će svoje minute vjerojatno dobiti, ali će ih skupljati s klupe.

Plan o pomlađivanju momčadi koji su proteklih nekoliko godina realizirali Florentino Perez i društvo dolaskom najboljeg igrača svijeta sa samo 25 godina trebao bi biti kompletiran.

Real Madrid 4-4-2 Real Madrid 4-4-2 (Foto: Screenshot)

Sad samo treba uigrati sve te mlade zvijezde i klupske legende predvođene Modrićem, a mnogi navijači Reala pitaju se kako će Kraljevi izgledati u budućnosti.

Na prvi pogled na pamet padaju dvije taktičke opcije koje se nude iskusnom talijanskom strategu, sustav 4-4-2, u kojem su igrali veći dio ove sezone, i provjereni 4-3-3, od kojeg su se lagano odmakli jer nisu imali pravog centarfora.

Luka Modrić i Kylian Mbappe Insajder otkrio zanimljive detalje: Mbappe ovim potezom pokazao koliko cijeni Modrića divider

U sustavu s dvojicom napadača Ancelotti bi mogao igrati s Courtoisom na golu, Carvajalom, Militaom, Rudigerom i Mendyjem u zadnjoj liniji, Tchouamenijem, Camavingom, Valverdeom i Bellinghamom u vezi, odnosno Mbappeom i Vinijem u špici.

Ako se odluči žrtvovati veznog igrača za veznjaka, Rodrygo će upasti u udarnu momčad, a netko iz dvojca Camavinga – Tchouameni trebao bi se priključiti Bellinghamu i Valverdeu u veznom redu.

Real Madrid 4-3-3 Real Madrid 4-3-3 (Foto: Screenshot)

Ova jedanaestorica mogla bi godinama vladati svjetskim nogometom jer im je prosjek tek 26 godina. Odlaskom Kroosa i vjerojatno Nacha, odnosno dolaskom 25-godišnjeg Mbappea, Ancelottiju će ostati u rukama momčad u najboljim godinama.

Bellinghamu je tek 20, Camavinga ima 21... Najstarija linija u momčadi bit će mu zadnja u kojoj Rudiger i Carvajal imaju više od 30 godina. Djeluje puno, ali su zapravo u najboljim godinama za braniče.

Kylian Mbappe i Luka Modrić Dečko, stani u red! Modrić odnio veliku pobjedu nad Mbappeom divider

Pripremite se za još deset godina dominacije Kraljevskog kluba jer – budućnost je stigla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL