Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Ovakav Dinamo može do Lige prvaka, a Olmo će napuniti blagajnu Modrih

Dinamo je odigrao odličnu partiju u Astani, a Dani Olmo odigrao je najbolju utakmicu u dresu Modrih.

Galerija Dani Olmo (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL) Dani Olmo, Mario Budimir i Mislav Oršić (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Hapoel Beer-Sheva - Dinamo (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Dinamov junak u Astani nesumnjivo je bio Dani Olmo. Mlađahni Španjolac odigrao je sjajnu partiju i najzaslužniji je za pobjedu Dinama. Sudjelovao je u obje akcije nakon kojih su pali golovi. Fantastičnim okretom oslobodio se čuvara i filigranski točno proigrao Budimira za laku realizaciju i vodstvo Dinama.

Olmo junak

Bez pretjerivanja, takvu akciju mogu složiti samo majstori. Drugi gol Modrih postigao je, nakon pravodobne asistencije Gojaka, snažnim i preciznim udarcem s distance, čime je još jednom pokazao da, uz imaginaciju, ima i odličan udarac.

S obzirom na važnost utakmice, bila je to vjerojatno najbolja partija Olma u dresu Dinama. Dinamov veznjak pokazao je svu raskoš svoga talenta. U Plavim salonima zacijelo trljaju ruke, jer kako se Olmo razvija, napunit će Dinamovu blagajnu do vrha. Ako ovako nastaviti igrati, privući će pažnju i španjolskog izbornika.

Dani Olmo, Mario Budimir i Mislav Oršić (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Dani Olmo, Mario Budimir i Mislav Oršić (Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Dinamo je odigrao odličnu partiju u Astani; taktički jako dobro, agresivno, kompaktno i što je najvažnije, dovoljno efikasno. Kažemo dovoljno jer su Modri lako mogli pobijediti s više golova razlike, kod 1:0 propustili su realizirati još dvije-tri izvrsne šanse.

Nasreću, Astana ih nije kaznila, da se to dogodilo, bila bi to prava nogometna nepravda. Jer, Dinamo je bio osjetni bolji, prema onom što smo mogli vidjeti, sve drugo osim pobjede Modrih bilo bi posve nezasluženo.

Bjelica opet pogodio

Nenad Bjelica opet je pogodio s taktikom i izborom igrača. Dinamov trener postavio je igru baš onako kako ne paše domaćoj momčadi. Modri su započeli utakmicu s visokim presingom na zadnju liniju domaće momčadi, u tim trenucima igrali su iznimno agresivno. Ideja je očito bila da se na početku utakmice otupe ofenzivne ambicije domaćina, da ga se primiri i natjera na nasumično izbijanje lopte.

Naravno, presing se ne može dugo igrati, Dinamo se kasnije povukao i čekao šansu iz kontre. Modri su odlično odigrali u fazi obrane. Astana praktički nije imala ozbiljniju šansu, ako ne računamo slobodni udarac u ranoj fazi utakmice koji odsjeo na vanjsku stranu vratnice. Međutim, to nije bila šansa, Zagorac je tako i tako bio na toj lopti i vjerojatno bi je zaustavio da je išla u okvir vrata.

Gol u pravi trenutak

Modri su postigli gol u najboljem trenutku, pred kraj prvog dijela. Bilo je bitno da Dinamo povede, jer Astana se nakon primljenog gola morala otvoriti, a tada ostavlja dosta prostora u obrani. Dinamo je u drugom dijelu stvorio nekoliko izvrsnih šansi, mogao je napuniti mrežu Kazahstanaca, ali i ovako je ostvario sjajan rezultat.

Astana nije momčad koja zna stizati rezultat i doista bi bilo pravo čudo da nadoknadi minus iz prve utakmice. Dinamo je jednostavno bolja momčad, Modri su prema svemu viđenom veliki favoriti u uzvratu.

Dinamo može do Lige prvaka

Naravno da uzvrat treba maksimalno profesionalno odraditi, da ne smije biti opuštanja, ali posve je jasno da su Modri već jednom nogom u play-offu. Dinamu se smiješi dvoboj s Young Boysom za plasman u Ligu prvaka.

Protiv švicarskog prvaka Modri će moći igrati opuštenije, neće biti tragedija ako ne izbore Ligu prvaka, jer prolazom u play-off osigurat će nastup u Europskoj ligi. Ovakav Dinamo može proći i Young Boys. U najmanju ruku imat će podjednake šanse.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider