Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
saša lugonjić iz kijeva

''Ovaj je trenutak nezabilježen u našoj nogometnoj povijesti''

Hrvatska reprezentacija stigla je u Kijev, a tamo je i reporter Nove TV Saša Lugonjić.

Novi izbornik Zlatko Dalić u subotu se susreo s reprezentativcima s kojima je u večernjim satima stigao u Kijev. U glavnom gradu Ukrajine nalazio se i Saša Lugonjić koji se uživo javio u Dnevnik Nove TV.

''Ovaj je trenutak nezabilježen u našoj nogometnoj povijesti. U mandatu Davora Šukera izbornici ne mogu dočekati kraj kvalifikacija. Nije iznimka, nego pravilo jer i Štimac i Kovač su pali na taj način, sad i Čačić.

Ali da se izbornika mijenja dva dana uoči odlučujuće utakmice to je svjetski raritet. Podsjetila me ova situacija donekle na onu prije 14 godina kada je u play-offu prve utakmice za odlazak na Euro protiv Slovenije Otto Barić za uzvrat tri dana kasnije u Ljubljani pozvao Tomu Šokotu. No tu počinje i završava usporedba jer jedno je kada se radi o jednom igraču, a drugo je kad se radi o izborniku.

Zlatko Dalić će imati jedan jedini trening sutra na Olimpijskom stadionu i jasno je da nema tog Copperfielda da u takvoj situaciji trenerski značajnije nešto može dati i ovdje se radi o čistoj šok terapiji kojom čelnici HNS-a pokušavaju spasiti što se spasiti da

Njihova je odgovornost najveća za ovu situaciju jer najtalentiraniju hrvatsku generaciju nogometaša dali su u ruke čovjeku koji nije dorastao da ih vodi, a potom kada se vidjelo kuda to sve ide, tvrdoglavo su odbijali to priznati.

Dalić neće imati ni stručni stožer pored sebe i to je još jedan apsurd cijelog ovog nereda. Ostaje samo za nadati se da će naši reprezentativci konačno pokazati pravu vrijednost kada su stjerani uz zid te odigrati jednu pravu utakmicu i izboriti taj play-off. Velike su zvijezde, igraju u najvećim svjetskim klubovima pa neka to u ponedjeljak i pokažu'', poručio je u javljanju iz Kijeva Saša Lugonjić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider