Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naziru se velike promjene

Ovaj Božić je i nogometno poseban: Neobični podaci iz pet liga su "novo normalno"

Božić su svi ljubitelji nogometa dočekali u specifičnim okolnostima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Božić 2020. dočekali smo u situaciji da nogomet nije onakav kakav je bio prije samo godinu dana. Gledatelji utakmicama ili ne mogu nazočiti uopće ili mogu biti prisutni na stadionima u ograničenom broju.

U takvim okolnostima, neki klubovi su se snašli bolje od drugih i na Božić su vodeći u svojim prvenstvima poslije dugo, dugo vremena.

Jedna od najpoznatijih svjetskih kladionica, britanski William Hill, izdvojila je pet liga u kojima su na vrhu iznenađujući klubovi.

Atletico čekao 25 godina

Tako je Atletico Madrid vodeći u Primeri za Božić po prvi put još od 1995. godine.

U Francuskoj Ligue 1 lider je Lyon koji to u božićno vrijeme nije bio od 2008., a velika priča je i Milan i njegovo vodstvo u Serie A. Rossoneri su jedini neporažen klub u pet najjačih europskih liga i Božić su dočekali na prvom mjestu po prvi put poslije 2011.

To je to što se tiče tzv. liga petice, a u još dvije respektabilne europske lige nazire se promjena u odnosu na ono što gledamo proteklih godina.

Rangers ruši Celtic

U Škotskoj je Rangers nezadrživ i juri prema prekidu dugogodišnje Celticove dominacije, poslije punih 10 godina Božić su dočekali na broju jedan.

Slična priča i u Portugalu, gdje se godinama na tronu izmjenjuju Benfica i Porto, a trenutno je najbolji Sporting Lisabon, po prvi put od Božića 2013.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider