Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velik interes za utakmicu

Navijači s oduševljenjem dočekali trening Vatrenih: Dalić se silno trudi oko jedne stvari

Hrvatska nogometna reprezentacija na igralištu Hitrec-Kacijan odradila je trening uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv Grčke koja je na rasporedu u četvrtak, 9. studenog na stadionu Maksimir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije počelo je u ponedjeljak ujutro u kišnom Zagrebu. Od 20 sati na Hitrec-Kacijanu održan je i otvoren trening za javnost nakon dugo vremena. Izbornik Dalić time se silno trudi podići atmosferu oko Vatrenih.

Posljednji otvoreni trening bio je prije one nesretne utakmice na Islandu. Zlatko Dalić odlučio je to napraviti u svom prvom domaćem angažmanu. Okupilo se 200-tinjak gledatelja, ali vjerojatno bi ih bilo puno više da nije kiše u Zagrebu.

Da podrška i interes publike nisu upitni za dvoboj s Grčkom, dovoljno govore i podaci s blagajne. Dosad je prodano preko 20 tisuća ulaznica, rasprodana je istočna tribina i rasprodana je tribina zapad dolje, a iz HNS-a očekuju da će biti prodane i sjeverna dolje te južna tribina.

Zlatku Daliću vrlo je bitan taj mobilizacijski faktor s publikom i ovaj je trening isto korak u tom smjeru. Doduše, ovaj je trening rekuperacijske prirode, dok će u utorak i srijedu biti oni pravi treninzi pa će Dalić moći uigravati sheme za dvoboj s Grcima.

Dalić će morati, nažalost, bez Milana Badelja slagati taktiku. No, pojavila se još jedna nelagoda u vidu ozljede Marija Mandžukića. On je otišao na jedan pregled magnetskom rezonancom i tek će se kasnije odlučiti hoće li konkurirati za prvu utakmicu. Međutim, ni Grci nisu bez problema, njima je otpao Manolas za prvu utakmicu, a upitan je i stoper Papastathopoulos.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider