Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukupno manje, a opet više

Otkrivena Messijeva bajoslovna plaća u PSG-u: Evo u čemu je nadmašio Mbappea i Neymara

Kylian Mbappe, Lionel Messi i Neymar trojica su najplaćenijih nogometaša u Francuskoj…

Lionel Messi, Kylian MBappe i Neymar (Foto: Afp)

Nedugo nakon što je objelodanio divovski ugovor Kyliana Mbappea s PSG-om, Le Parisien otkriva i detalje Neymarova i Messijeva ugovora s pariškim klubom.

Sva trojica su među deset najplaćenijih na svijetu i, naravno, zauzimaju prvi tri mjesta u francuskoj Ligue 1. Neymar je 2017. prešao iz Barcelone u PSG za još uvijek rekordnu odštetu od 222 milijuna eura.

Brazilac je tada potpisao ugovor na pet godina, a godišnja plaća iznosila mu je 36 milijuna eura neto. Neymar je prošle godine produljio ugovor do 2027., a spekulira se da mu je plaća sada nešto manja.

Lionel Messi prošle je godine prešao iz Barcelone u PSG kao slobodan igrač. Dakle, bez odštete, što mu je omogućilo da ispregovara još veću plaću, a vjerojatno i bogat bonus samo za potpis ugovora.

Messi nadmašio plaćom Mbappea i Neymara

Le Parisien piše da je dobio godišnju plaću od 41 milijuna eura neto. Ugovor mu istječe u ljeto 2023. Argentinac dobiva dio plaće u kriptovalutama, a također ima i posebnu premiju za lojalnost, no nema otkupnu klauzulu, koja u slučaju Mbappea iznosi 180 milijuna eura.

Messijeva je prednost u odnosu na Mbappea i Neymara ta što je pod povoljnijim poreznim režimom. Le Parisien nije objavio po kojoj to osnovi Messi plaća manji porez, ali jest da plaća 30 posto, dok Mbappe i Neymar plaćaju 49 posto. U Francuskoj je porez progresivan i svatko tko zarađuje više od 300 tisuća eura godišnje, plaća porez 49 posto.

Iako bruto zaradi manje, Messi ima veću neto plaću od Mbappea, koji godišnje na ime plaće uprihodi 72 milijuna eura bruto, no francuski napadač ima veće bonuse pa godišnje ipak zaradi više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider