Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IZNENAĐENJE NA PRVOM MJESTU

Otkriveno koji su vlasnici nogometnih klubova uložili najviše vlastitog novca u posljednjih deset godina

Vrlo zanimljivo izgleda lista vlasnika nogometnih klubova koji su u posljednjih deset godina uložili najviše vlastitog novca.

Suning Holdings grupa (Foto: Afp)

Vlasništvo nad nogometnim klubom mnogim je milijarderima simbol moći, simbol statusa te mjesta na svjetskom poslovnom nebu. S druge strane, ima onih koji nogometne klubove kupuju s ciljem da im budu svojevrsne igračke.

Neki od njih klubove kupe s ciljem strateškog vođenja i zarade, dok su neki jednostavno spremni uložiti veliki dio svog novca da bi klub došao do rezultata. I tako neki u tom smislu ne štede.

Vlasnici su spremni ulagati vlastiti novac

Upravo zbog toga zanimljivo je pogledati listu vlasnika klubova koji su u posljednjih deset godina u klupske blagajne ubrizgali najviše svog vlastitog novca. I podosta smo se tu iznenadili.

Podatke je pribavio Ftbl.

Tako se na desetom mjestu nalazi Atletico Madrid, čiji su vlasnici u blagajnu od 2012. godine ubacili 170 milijuna eura, dok je Arsenal, u kojem je ubačeno 219 milijuna eura obitelji Kroenke, na devetoj poziciji.

Onda slijedi Leicester City s 383 milijuna eura koje su uložili vlasnici, tajlandski King Power, odnosno pokojni Vichai Srivaddhanaprabha i njegov sin Aiyawatt. Nakon toga je tu Juventus sa 417 milijuna eura i Everton, čiji je vlasnik ubacio 506 milijuna eura u klub. Vlasnik Evertona je milijarder Farhad Moshiri.

PSG je tek na petom mjestu

Top 5 otvara Paris Saint Germain, kojeg su mnogi pretpostavljali vidjeti na prvom mjestu, s 511 milijuna eura, dok je podosta velika razlika do četvrtog Manchester Cityja, čiji su vlasnici uložili 773 milijuna eura vlastitih sredstava.

Top 3 će vas velikim dijelom iznenaditi. Treći će Chelsea, u kojem je uloženo 791 milijun eura, većinom novca bivšeg vlasnika Romana Abramovicha, dok je 915 milijuna eura ubačeno u blagajnu AC Milana, kroz koji je u posljednje vrijeme prošlo nekoliko vlasnika. Klub u kojeg je stavljeno najviše je njihov gradski rival Inter, u kojeg je kineska Suning Holdings grupa uložila 997 milijuna. Riječ je o korporaciji koja vrijedi oko 100 milijardi dolara.

Popis pogledajte u grafici ispod teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider