Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
samo jedna stvar se ne zna

Otkriveni detalji novog ugovora: Messi i Barca prošli odlično

Lionel Messi ostaje u Barceloni do kraja karijere, sada više nema nikakve dileme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo je, navijači Barcelone ne trebaju strahovati, ako je uopće takvih i bilo. Lionel Messi ostat će vjeran jedinom klubu u kojem je igrao nakon što je prije 16 godina kao 12-godišnji dječak stigao u katalonsku metropolu.

Messi će potpisati novi ugovor s Barcom uoči svog 30. rođendana, a u španjolskim su i katalonskim medijima procurili neki detalji. Novi ugovor vrijedi do ljeta 2021. godine, a Messi ima obvezu igrati za Blaugranu još tri sezone. Nakon toga može se odlučiti na prekid karijere ili ostanak u Barci još godinu dana.

U novom ugovoru postoji i odredba da posljednju godinu karijere Messi ne smije zaigrati ni za jedan drugi klub osim Barce. Zvuči strogo, ali ne ako znamo da je sam Argentinac predložio ovu stavku koja je oduševila čelnike kluba.

Nema samo Barcelona razlog za zadovoljstvo. Messi i njegovi savjetnici uspjeli su osigurati basnoslovnu godišnju plaću od nevjerojatnih 30 milijuna eura neto.

Novi ugovor sadrži i klauzulu po kojoj Messi ne može napustiti Barcelonu za manje od 400 milijuna eura! Dosad je ta klauzula bila postavljena na također ogromnih, ali ipak manjih 250 milijuna.

Messi se trenutno nalazi na turneji s Argentinom od kuda su stigli pozitivni signali oko novog ugovora koji bi trebao biti potpisan za desetak dana.

Jedina stvar koja nije procurila je svota koju će argentinski nogometaš dobiti za sam potpis. Da, uz sve te bogate ugovore klub vas nagradi i jednom lijepom svoticom kao što je to bilo u slučaju potpisa novog ugovora Neymara, Busquetsa i ostalih.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider