Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''neću zaboraviti ta lica''

Sramota: Otkriveni detalji drame u Dortmundu, igrači spasili UEFA-u skandala

Nakon utakmice između Borussije i Monaca saznali smo što se sve ustvari događalo posljednja dva dana u Dortmundu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim po spektakularnim parovima i dvobojima, ovo će četvrtfinale Lige prvaka biti upamćeno i po bombaškom napadu na autobus s igračima Borussije u kojem je lakše ozlijeđen Marc Bartra. Utakmica se igrala manje od 24 sata nakon šokantnog incidenta, a Monaco je u sjajnoj predstavi slavio s 3:2.

Tijekom utakmice su mnogi komentirali kako možda nije baš sve u najboljem redu s domaćim nogometašima koji su morali igrati iako su pretrpjeli šok. Prije, i posebno nakon utakmice, trener domaćina Thomas Tuchel otkrio je što se sve događalo.

''Putem SMS poruke smo saznali za odluku koju je donijela UEFA. Ta je odluka donijeta u Švicarskoj, a nas se ticala direktno i nećemo je zaboraviti'', oštar je bio razočarani Tuchel.

Ubrzo je stigao odgovor iz UEFA-e koja je u priopćenju objasnila zašto je donijela odluka da se utakmica igra ni 24 sata nakon napada.

''Bili smo u kontaktu sa svim stranama i nismo dobili informaciju da netko ne želi igrati'', pravdaju se iz UEFA-e.

Tuchel tvrdi kako klub nije bio za odigravanje utakmice, a to je navodno predložio i Monaco. ''Kao da su nas napali pivskim bocama'', kaže Tuchel te objašnjava zašto se igralo.

''Igračima smo prepustili odluku žele li igrati. Svaki igrač se ima pravo s time nositi kako želi. Mislim da momčad nije bila u raspoloženju kakvo je potrebno za igranje ovakvih utakmica.''

UEFA je željela da se ova utakmica odigra već u srijedu kako se ne bi remetio gust raspored koji je specifičan za moderni nogomet u kojem veći broj utakmica znači i više novca. No to znači i da nema mjesta za ovakve izvanredne situacije.

''Želimo i dalje biti u natjecanju i ne želimo da ovo bude isprika. Željeli smo samo više vremena da se nosimo s ovom cijelom situacijom, ali netko je u Švicarskoj odlučio za nas.''

Igrači spasili UEFA-u skandala

Tuchel je otkrio kako su ustvari igrači Borussije spasili UEFA-u skandala, jer su odlučili izaći na teren. Trener gostiju Leonardo Jardim suosjeća s protivnikom.

''Nije se vjerojatno trebalo igrati sada, ali kalendar nije ponudio neke opcije.''

Nakon utakmice turski nogometaš Nuri Sahin dao je emotivan intervju za njemačku televiziju.

''Teško je o tome govoriti i naći prave riječi. Ne želim taj osjećaj nikome. Nije mi tada bilo jasno što se dogodilo, a tek kad sam vidio suprugu i sina kako me čekaju ispred kuće shvatio sam da sam imao sreće'', rekao je Sahin čije su riječi odjeknule:

''Znam da je nogomet vrlo važan. Volimo nogomet, patimo s njim i znam da zarađujemo velik novac te imamo privilegiran život. Ali mi smo ljudska bića i nogomet nije najvažniji na svijetu. Ne mogu zaboraviti ta lica u busu. Sjedio sam pored Marcela Schmelzera i nikad neću zaboraviti njegov izraz lica.''

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider