Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RAZLOG JE POMALO BIZARAN

Otkazana utakmica Arsenala i PSV-a, ista sudbina vjerojatno čeka i još tri utakmice Premier lige

Smrt britanske kraljice Elizabete II. i dalje ozbiljno utječe na sportska zbivanja na Otoku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski nogometni savez danas je donio odluku kojom se od utorka 13. rujna svim klubovima dozvoljava nastavak natjecanja, nakon što su svi ligaški susreti proteklog vikenda otkazani.

No, to ne znači da će se svi i odigrati, a ovog puta su razlozi nešto drugačiji nego za vikend, iako su zapravo indirektno povezani. Naime, jedna utakmica već je otkazana i to europska.

Nedostatak policajaca potrebnih za osiguranje

Riječ je o susretu UEFA Europske lige između Arsenala i PSV Eindhovena, koji se trebao odigrati u četvrtak. Razlog toga je nemogućnost organizacije policijskog osiguranja, nakon što je u Metropolitan policiji došlo do razmještaja povodom smrti kraljice Elizabete II. te svih događanja koji će prethoditi njenoj sahrani.

Sahrana je na rasporedu u ponedjeljak 19. rujna, što bi značilo da će Metropolitan policija svoj raspored morati tome prilagoditi i za vikend. Zbog svega toga su upitne i sve tri utakmice Premier lige koje bi se trebale odigrati za vikend.

Jedna od njih je i derbi kola između Chelseaja i Liverpoola, u kojem bi na klupi Bluesa trebao debitirati Graham Potter. Preostale dvije su okršaj Tottenhama i Leicestera te gradski derbi Brentforda i Arsenala.

Odluka o navedenim utakmica još uvijek nije donešena, no sve vodi tome da dovoljno osiguranja neće biti. Naravno, postoji opcija "posudbe" policije obližnjih gradova, no to je odluka oko koja se moraju dogovoriti same gradske vlasti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider