Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SGL VENTILATORI

Osječani pokazali zašto bi Opus Arena trebala osigurati najbolje uvjete igre u državi

Iz NK-a Osijek pohvalili su se jednom novinom na novom stadionu, Opus Areni.

Opus Arena (Foto: Davor Javorović/Pixsell)

Osim u Hrvatskoj dosad neviđenog komfora za gledatelje, Opus Arena trebala bi osigurati i najbolje uvjete igre za sudionike nogometnih utakmica.

Travnjak je trenutačno u savršenom stanju jer se na njemu još nije odigrala niti jedna utakmica, a da takav ostane cijelo vrijeme, trebala bi se pobrinuti dva SGL ventilatora.

Travnjak bi uvijek trebao biti savršen

Kako su naveli na službenim stranicama NK-a Osijek, gdje su postavili i fotografiju tog uistinu impozantnog stroja, SGL ventilatori koriste se na zatvorenim stadionima kako bi se spriječilo isušivanje trave, samim time i smanjila mogućnost bolesti travnjaka kojima pogoduje vlaga.

Opus Arena posjeduje i tzv. umjetno sunce, koje se već koristilo na Gradskom vrtu za održavanje travnjaka tijelom hladnijih razdoblja, dok bi SGL ventilatori trebali pomoći kod ekstremno visokih temperatura, s kakvima se sad susrećemo.

Opus Arena svoja će vrata otvoriti u subotu, kad Osijek otvara prvenstvo susretom protiv Slaven Belupa, dok će drugi nastup Bijelo-plavi imati već u četvrtak, protiv mađarskog ZTE-a, u drugom pretkolu Konferencijske lige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider