Ivičin sin Amar, nekadašnji trener nogmetnog kluba "Željezničar", koji je nakon odlaska s Grbavice karijeru nastavio u Kataru, a potom se vratio u Sarajevo i praktično je na nekoj vrsti burze, odnosno bez angažmana, također se pominje kao kandidat za novog izbornika.

Otac se suzdržava izrijekom očitovati što misli o sinovljevim kapacitetima da se suoči s tim izazovima, no izjavio je kako ga je najviše strah da bi eventualni Amarov izbor bio poguban po integritet supruge, odnosno majke Asime.

"Meni je najgore, i ja čekam šta će biti, koga će izabrati. Moram reći, privatno mi nije baš drago, nadrljat će moja žena. Svi kad psuju, psuju ti ženu, a i njemu će mater", kazao je Osim u opuštenom intervjuu za bosansko-hercegovački javni servis BHT 1.

Ivica Osim nije među osobama koje će odlučivati o nasljedniku Mehmeda Baždarevića, kojemu je ranije ovog mjeseca Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH uskratio povjerenje nakon što je reprezentacija BiH ostala bez plasmana na naredno Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Mediji u BiH licitiraju nizom kandidata za Baždarevićeva nasljednika, a među njima su Meho Kodro, Duško Bajević, ali i bivši izbornik Hrvatske Igor Štimac.