Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJNE VIJESTI

Osijekov stadion dobio uporabnu dozvolu: HNL će se od ljeta igrati na Opus Areni

Sve je spremno za selidbu NK Osijeka na novi stadion.

Svi potrebni kontrolni radovi na novom stadionu NK Osijeka, Opus Areni, smještenoj u kvartu Retfali, odnosno predjelu popularno nazvanom Pampas, obavljeni su.

Opus Arena nakon toga je službeno dobila uporabnu dozvolu, što je bio glavni korak prema potvrdi da će se uskoro tamo moći odigravati utakmice.

Slijedi uređenje prostorija i sadnja trave

Naravno, to ne znači da će se to odmah dogoditi, s obzirom na to da je stadionu preostalo unutarnje uređenje prostorija, ali od ljeta će se službene utakmice Bijelo-plavih sigurno igrati na prekrasnom novom zdanju.

Osim toga, potrebno je i zasaditi travu kojoj će trebati nekoliko tjedana da izraste do stanja u kojem će pružati savršene uvjete za odigravanje utakmica.

Kad se sve to sredi, stadion bi trebao dobiti i još jedini dokument koji preostaje, ali čije ishođenje je nakon ovoga tek formalnost, licenciju za odigravanje profesionalnih utakmica.

Otvaranje stadiona očekuje se u ljetnoj pauzi, odnosno lipnju ili srpnju, a informacije do kojih smo došli govore nam da se među kandidatima za gostovanje nalaze i neki europski nogometni velikani. Ipak, još uvijek je prerano govoriti o imenima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider