Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Favoriti na papiru

Osijek i Rijeka napadaju Europu: "Ždrijeb nas možda nije mazio, ali ako imaš visoke ciljeve..."

Pogon nije nepoznanica za Osijek, dobro ih je upoznao Nenad Bjelica dok je bio trener Lecha, a dobro ih poznaje i Damjan Bohar koji je igrao u poljskoj Ekstraklasi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Hrvatski nogometni doprvak Osijek doputovao je u Szczecin gdje će u četvrtak u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige odmjeriti snage protiv poljskog Pogona.

Otprilike sat i pol ugodnog leta trebalo je Bijelo-plavoj delegaciji da prevali put od Osijeka do Szczecina.

"Želja je što duže ostati u ovom natjecanju i zato s takvim stavom svi dočekujemo utakmicu u četvrtak," kazao je za klupsku stranicu Vedran Jugović.

"Atmosfera pred europske utakmice je uvijek dobra i pozitivna, većini donose jedno novo i pozitivno iskustvo, zato im se i radujemo," dodao je.

Pogon nije nepoznanica za Osijek, dobro ih je upoznao Nenad Bjelica dok je bio trener Lecha, a dobro ih poznaje i Damjan Bohar koji je igrao u poljskoj Ekstraklasi.

"Ždrijeb nas možda nije mazio, ali ako imaš visoke ciljeve kao što mi imamo onda se ne opterećuješ sa ždrijebom već prihvatiš što dobiješ i svjestan svoje kvalitete pokušaš napraviti najbolje. Imamo dobru momčad, spremni smo za velike stvari i to želimo pokazati," zaključio je Jugović.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 21 sat uz izravni prijenos na HNTV-u.

U četvrtak kreću i nogometaši Rijeke koji su doputovali na Maltu gdje ih sutra očekuje prvi susret 2. pretkola protiv Gzire United koja je u prvom pretkolu svladala Santa Juilu iz Andore.

Gzira je hrvatskoj javnosti postala poznata prije nekoliko godina kad je slavljem na Poljudu 3-1 nadoknadila 0-2 iz prve utakmice i senzacionalno izbacila Hajduk u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu

"Mi smo favoriti na papiru, moramo izboriti što bolji za rezultat za uzvrat. Moramo biti oprezni jer nisu floskule da danas svatko igra nogomet. Moramo ući maksimalno u utakmici i samo tako ćemo dobiti pravi rezultat za uzvrat," rekao je Nino Galović.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 19.00 sati na stadionu Centenary u Ta' Qaliju.

Treći hrvatski predstavnik u Konferencijskoj ligi, Hajduk u četvrtak s početkom u 21 sat na Poljudu igra protiv kazahstanskog Tobola.

Suparnik "Bijelima" je momčad koja trenutno zauzima prvo mjesto u kazahstanskom prvenstvu nakon odigranih 19 kola. U ligi su upisali 12 pobjeda, šest remija i jedan poraz. Pobijedili su u posljednje tri utakmice, od čega su dvije bile u kazahstanskom kupu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider