Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne zna za poraz

Osijek startao furiozno, sjajan učinak Nenada Bjelice: "Mierez nam vrijedi zlata, a ja sam jako ponosan"

Trener Osijeka Nenad Bjelica prokomentirao je 3:0 pobjedu nad Šibenikom u prvom kolu nove sezone HNL-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osijek je otvorio novu sezone HNL-a pobjedom od 3:0 nad Šibenikom u Gradskom vrtu. Trener Osijeka Nenad Bjelica prokomentirao je utakmicu:

„Konačno pobjeda pred publikom na našem stadionu. Najviše mi je drago zbog toga što smo uspjeli našim navijačima priuštiti pobjedu nakon dugog vremena izbivanja s tribina. Isto tako, drago mi je i zbog naše momčadi jer jako smo naporno radili na pripremama. Možda je ova pobjeda na kraju malo preuvjerljiva s obzirom na to što smo vidjeli, ali mislim da smo već u prvom poluvremenu mogli voditi golom-dva razlike, imali smo jako puno šansi. Ostavili smo Šibenik na stvarno jednoj velikoj šansi, koju je Ivušić opet sjajno obrani, tako da mogu biti zadovoljan sa svime, najviše na zalaganju, a na trenutke smo stvarno igrali jako dobar nogomet“, kazao je Bjelica, a prenosi službena web stranica Osijeka.

HNL golovi: Osijek - Šibenik 1:0 (Mierez)

Bravu gostiju otključao je Ramon Mierez njemu karakterističnim pogotkom glavom.

„On radi za to da dođe taj centaršut, a da on bude na pravom mjestu. Ali koliko on pretrči, dobije duela, osvoji lopti, surađuje sa svojim igračima, to je neprocjenjivo. I onda te i nagradi s takvim golom, Ramon je nama stvarno zlata vrijedan. Ali i sve ostale igrače bih pohvalio zbog svega što su pružili; Damjan Bohar zabio je dva gola, Šime Gržan u prvom nastupu odigrao je sjajnu utakmicu. Rekao bih da je velika većina igrača odigrala na vrlo visokoj razini.“

HNL golovi: Osijek - Šibenik 2:0 (Bohar)

Iako vrijeme nije bilo naklonjeno publici, padala je kiša, ali Osijek je imao gromoglasnu potporu navijača koji su se našli na tribinama.

„Vidjelo se da su se navijači zaželjeli nogometa i u nekim trenucima kada smo malo slabije igrali, oni su nas pokušali podići navijanjem, tako da im hvala na tome. Hvala im na tome i nadam se da će nas nastaviti tako bodriti.“

HNL golovi: Osijek - Šibenik 3:0 (Bohar)

Bjelici je ovo bila 50. domaća utakmica i 44. pobjeda u svojstvu trenera u HNL-u, računajući period u Dinamu i Osijeku. Samo šest remija i bez izgubljene utakmice.

„Stvarno lijepa statistika, mogu biti ponosan na nju. Mislim da sam u Dinamu imao tri neriješene i ovdje u Osijeku u 17 utakmica također tri neriješene. Nadam se da će se serija nastaviti“, zaključio je Bjelica. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider