Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
CIBALIJA RAZBILA ZAGREB

Osijek rutinski prošao četvrtoligaša, golijada Rijeke u Novskoj

Nogometaši Osijeka, Rijeke i Cibalije plasirali su se u osminu finala Hrvatskog Kupa.

Kristijan Lovrić protiv Kutjeva (Foto: Davor Javorović / Pixsell)

Nogometaši Osijeka uspješno su apsolvirali gostovanje kod Kutjeva, u šesnaestini finala Hrvatskog Kupa. Unatoč pomalo nezgodnoj situaciji, budući da su gubili 1:0, ipak su na kvalitetu i iskustvo okrenuli rezultat i uspješno susret priveli kraju. Konačni rezultat bio je 1:4.

Domaćine je u vodstvo doveo Karlo Antunović u 19. minuti, nakon što je izmakao uspavanoj obrani Osijeka, prošao Barešića i krasno pogodio iz teške situacije.

Šokirani prvoligaš ipak se odmah digao i krenuo stvarati šanse, a pogodak izjednačenje došao je u 29. minuti, kad je pogodio Kristijan Lovrić. Isti igrač skuhao je i pogodak za vodstvo, u posljednjoj minuti prvog dijela. Izveo je slobodan udarac, kojeg je obranio vratar Kutjeva, no samo do noge Mije Caktaša, koji je loptu pospremio u mrežu.

Osijek je sve riješio u 53. minuti, kad je nakon grede Lovrića još jedan odbijanac pospremio Slavko Bralić. Četvrti pogodak djelo je Ramona Miereza, koji je pogodio iz slobodnog udarca u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Iako je Osijek izgledao blijedo i očito nisu igrali punim intenzitetom, sam podatak da su imali čak 41 udarac na gol je dovoljan znak kako pobjeda nije trebala niti u jednom trenutku doći u pitanje.

Rijeka napunila mrežu u Novskoj, Cibalia razbila Zagreb

U osmini finala im se pridružila Rijeka, koja je na zapadnom rubu Slavonije, u Novskoj, savladala Libertas rezultatom 0:9.

Pogotke su postizali redom Yansane u četvrtoj minuti pa Hodža u 14. Treći pogodak zabio je Ivanović u 18,, dok je Yansane svoj drugi spremio u 31. Alen Grgić otvorio je drugi dio pogotkom u 49. minuti, da bi Ivanović svoj drugi zabio u 58. Bruno Bogojević u 67. minuti pogodio je za 0:7, a u završnici utakmice u strijelce su se još upisali Janković i Veiga.

Cibalia je također čisto prošla u iduću fazu natjecanja, savladavši kod kuće Zagreb, rezultatom 6:0. Zabijali su Lišnić u 4. i 49. minuti, Miljanić u 20. Bajić u 35., Marković u 67. i Blažanović u 79. minuti.

U ovim trenucima u Čavlima Grobničan i Varaždin igraju produžetke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider