Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sretan rođendan osječe!

Osijek navršio 70., stigao Šuker, čestitao i mađarski premijer Orban

NK Osijek je proslavio 70 godina postojanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svečanošću u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u ponedjeljak je obilježena 70. obljetnica osnutka NK Osijek, a kao novi projekti najavljeni su izgradnja nogometnog kampa, s nekoliko igrališta i manjim stadionom, te obnova postojećeg stadiona Gradski vrt ili izgradnja novoga.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić istaknula je kako je NK Osijek "perjanica osječkog sportskog djelovanja", o čemu svjedoči njegova povijest, tijekom koje je iznjedrio brojne vrhunske nogometaše, ocijenivši kako je klub "dovoljno star, da se može ponositi svojom poviješću ali i dovoljno mlad, za ispisati još uspješnjiju budućnost".

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i nekadašnji igrač NK Osijeka Davor Šuker zahvalio je svima koji su sudjelovali u stvaranju klupske povijesti, u proteklih 70. godina, te najavio kako će NK Osijek, za svoje razvojne projekte imati maksimalnu potporu HNS-a, koji je za to spreman izdvojiti namjenska sredstva.

Mađarski gazda želi veliki Osijek

Većinski vlasnik kluba mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros kazao je kako Uprava ima viziju od NK Osijeka napraviti europski klub, zbog čega će se krenuti s investicijama, među kojima su izgradnja nogometnog kampa, s nekoliko igrališta i stadionom, kapaciteta oko tri i pol tisuće gledatelja, a planira se i obnova postojećeg stadiona Gradski vrt, ili izgradnja novog stadiona.

Predsjednik Uprave NK Osijeka Ivan Meštrović izjavio je novinarima kako su veći izgledi za novi stadion, kapaciteta oko 10 tisuća gledatelja, nego za obnovu postojećeg, jer je, kako drži, teže obnavljati nešto, što je izgrađeno 70-tih godina prošlog stoljeća, i to ne do kraja, i ne po pravilima, koja danas vladaju u struci.

Na upit što je s idejom o izgradnji nacionalnog stadiona u Osijeku Meštrović je kazao:

"Nama se jako žuri. Znate da je država spora i mislim da neće moći uhvatiti korak s nama. Mislim da idemo na klupski stadion".

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić podsjetio je kako je gradska vlast donijela potrebne odluke za preuzimanje kluba od strane sadašnjih vlasnika i ulagača, kako bi se politika povukla iz sporta te stvorili uvjeti za buduća ulaganja, među kojima je nogometni kamp, koji bi se trebao izgraditi modelom javno-privatnog partnerstva.

U sklopu svečanosti predstavnici kluba i Gradske uprave potpisali su pismo namjere o izgradnji budućeg nogometnog kampa u Osijeku, a čestitke NK Osijeku, u pismu, kojeg je pročitao mađarski veleposlanik u Hrvatskoj Jozsef Magyar, uputio je i mađarski premijer Viktor Orban.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider