Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OZLJEDA PROTIV VARAŽDINA

Težak udarac za Osijek pred dva velika derbija: Ostali su bez ponajboljeg igrača lige!

Nogometaši Osijeka vjerojatno će važne utakmice koje slijede morati odigrati bez svog možda i najboljeg igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

13. minuta susreta Varaždina i Osijeka u 14. kolu SuperSport prve HNL mogla bi biti ključna za Bijelo-plave u završnici prvog dijela sezone.

Naime, tada je došlo do starta varaždinskog stopera Laminea Baa nad Laszlom Kleinheislerom, za koji je stoper iz Mauritanije dobio žuti karton.

Lacika je izdržao prvo poluvrijeme

Pet minuta kasnije Mađar je postigao pogodak za vodstvo gostiju te nešto kasnije umalo i drugi put zatresao mrežu pa se nije činilo da ima problema. No, nakon što je u poluvremenu ostao u svlačionici bilo je jasno da se nešto dogodilo.

gol expired Varaždin razbio Osijek i prekinuo seriju Renea Pomsa divider

To je na kraju susreta potvrdio trener Osijeka Rene Poms, koji je rekao da su na neko vrijeme ostali bez "Lacike", strijelca šest ovosezonskih ligaških pogodaka, uz četiri asistencije. Ozljeda je došla upravo nakon spomenutog starta.

Je li kazna za Mauritanca mogla biti stroža?

Dodao je Poms kako vjeruje da je Ba mogao tim putem biti poslan u svlačionicu, odnosno da je mogao dobiti crveni karton, no nije se za teški poraz htio vaditi na suce.

No, ono što je sigurno je da će Kleinsheisler, ako spomenuto znači izbivanje do pauze za Svjetsko prvenstvo, itekako nedostati momčadi pred važan period sezone.

Već idućeg vikenda Osijeku slijedi domaći susret protiv Dinama, a onda gostovanjem na Poljudu kreće period od opakih sedam dana, s tri susreta izvan Osijeka. Nakon spomenutog gostovanja kod Hajduka slijedi novi posjet Varaždinu, ovog puta u osmini finala Kupa, a onda i gostovanje na Šubićevcu kod Šibenika.

Težak je period ispred Osijeka, onaj u kojem će se definirati njihov status pred pauzu u prvenstvu, a svakako bi im bilo lakše kroz sve to proći da na raspolaganju imaju sjajnog mađarskog internacionalca.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider