Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tata uspješniji

Osijek ubacio poker Lokomotivi: "Obiteljski derbi" u HNL-u otišao na stranu starijeg

Nogometaši Osijeka pobijedili su Lokomotivu 4:1 u 11. kolu Supersport HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka slavili su 4:1 protiv Lokomotive u 11. kolu Supersport HNL-a, a loš dan u uredu imao je golman gostiju Nikola Čavlina, koji je igrao protiv vlastitog oca Silvija Čavline, trenera golmana u Gradskom vrtu.

Sve je bilo riješeno nakon prvih 45 minuta kada je Osijek već imao prednost od tri pogotka (3-0). U 2. minuti je zabio Adrian Leon Barišić, u 3. Dion Drena Beljo, a u 45. minuti Mijo Caktaš. Priča je okončana golom Laszla Kleinheislera u 80. minuti. Lokomotiva je u 86. dala počasni pogodak, strijelac je bio Jakov Anton Vasilj.

Savršen start Osijeka

Utakmica je počela savršeno za Osječane koji su nakon samo tri minute igre napravili ogroman korak prema nova tri boda. U 2. minuti, nakon kornera kojeg je izveo Caktaš, za 1-0 je glavom pogodio Barišić, dok je već u idućem napadu bilo 2-0. Lijepu akciju Osijeka okončao je Beljo koji je natrčao na odbijenu loptu od strane gostujućeg vratara i pospremio je u mrežu.

U nastavku prvog poluvremena Osijek se nije zadovoljio s postojećih 2-0 već je i dalje bio aktivnija momčad i bliže novom pogotku. Gostujuća mreža je, pak, mirovala do 45. minute, a tada je odlično prvo poluvrijeme Osijeka okrunio Caktaš pogotkom za 3-0.

U nastavku se utakmica umirila. Osijek je smirio ritam svoje igre, ali je ipak došao do novog pogotka. Bralić je asistirao, a vrlo lukavo i lijepo je reagirao Kleinheisler koji je glavom, s desetak metara, prebacio gostujućeg vratara Čavlinu i zabio za 4-0. U samoj završnici gosti su ipak došli do počasnog gola, strijelac je bio Vasilj.

Osijeku četvrta pobjeda u pet utakmica

Osijek je tako nastavio uspješan niz u posljednjim kolima HNL-a. Bila je ovo četvrta pobjeda u posljednjih pet utakmica, s tim da je u tom razdoblju upisao i jedan remi. U posljednje tri utakmice Osijek je tri puta pobijedio uz razliku pogodaka 8-1.

Lokomotiva je, pak, upisala treći poraz u nizu te je izgubila šesti put u posljednjih sedam ligaških dvoboja. Osijek je barem privremeno skočio na drugo mjesto ljestvice, dok je Lokomotiva ostala osma.

U subotu, s početkom u 19.30 sati, dvoboj ovog kola na maksimirskom će stadionu odigrati Dinamo i Slaven Belupo.

U nedjelju od 15 sati igraju Rijeka i Hajduk, dok se zadnja utakmica 11. kola igra na Šubićevcu između Šibenika i Gorice od 17.30 sati.

HNL, 11. kolo:

Osijek - Lokomotiva 4-1 (Barišić 2, Beljo 3, Caktaš 45, Kleinheisler 80 / Vasilj 86)

Tablica Supersport HNL-a:

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider