Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJAN POSAO

Osijek otkupio ugovor svog ponajboljeg igrača ove sezone

Osijek je otkupio ugovor portugalskog stopera Andrea Duartea, koji je prvi dio sezone bio na posudbi iz talijanske Reggiane.

Andre Duarte i Marko Livaja (Foto: Ivan Peric / CROPIX)

U Osijeku se nastavljaju ranije najavljeni poslovi. Nakon što je otkupljen ugovor talentiranog armenskog stopera Styope Mkrtchyana, to je napravljeno i s igračem koji se ustalio u udarni sastav momčad.

Duarte otkupljen od Reggiane

Novi igrač Osijeka tako je postao Andre Duarte, portugalski stoper koji je krajem prijelaznog roka došao na posudbu iz talijanskog drugoligaša Reggiane.

26-godišnji Duarte je vjernost Osijeku potpisao do ljeta 2026. godine, a zanimljiva je priča koja ga je do Osijeka dovela. Naime, Reggiana ga je ljetos dovela iz Universitat Craiove, kao jednog od najboljih stopera rumunjske lige.

No, promjenom trenera u talijanskoj momčadi, došlo je i do promjene strategije. Alessandro Nesta imao je druge planove, pa je Duarte završio u Osijeku, čiji je sad postao punopravni član. 

Stigao i odmah postao nezamjenjiv

Nije poznato kolika je bila otkupna klauzula isplaćena za Duartea, no pretposlavlja se između 500 tisuća i jednom milijuna eura.

Duarte je za Osijek debitirao 3. rujna prošle godine, ušavši s klupe u domaćem susretu protiv Dinama, a nakon toga je svih 14 prvenstvih susreta na terenu proveo svih 90 minuta. 

Gledajući da se potvrdio kao pravo pojačanje i čovjek na kojeg Osijek ima namjeru računati u budućnosti, otkup njegovog ugovora vrlo brzo je postao jedan od klupskih prioriteta, a sad je to do kraja i odrađeno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider