Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJNE VIJESTI ZA NAVIJAČE

Osijek objavio financijski izvještaj i otkrio koliko vrijedi Opus Arena

Financijska slika NK Osijeka neopisivo je bolja nego početkom prošle godine.

Prizor s otvaranja Opus Arene (Foto: Vlado Kos / Cropix)

Jako dobre vijesti dolaze iz Osijeka te će sigurno dodatno popraviti sjajno raspoloženje koje vlada nakon tri gostujuće pobjede u nizu.

Na Opus Areni su objavili financijsko izvješće kluba za 2023. godinu, iz kojeg se lako da zaključiti kako je Osijek financijski itekako stabilan klub, s ogromnim potencijalom za napredak u budućnosti.

Ono je objavljeni na službenim klupskim stranicama te je donijelo nekoliko svima zanimljivih podataka.

Poznato je koliko vrijedi Opus Arena

Prema njemu je klub vrijedan 82 milijuna eura, što je neusporedivo s cijenom za koji su ga trenutni vlasnici kupili, naslijedivši tada i veliki dug.

Pozitivno izgleda stavka potraživanja, koja je na kraju 2022. godine iznosila oko 900 tisuća eura, a danas je to 4.35 milijuna. Ovdje se uglavnom radi o iznosu za transfere igrača, a koji se isplaćuju u ratama te bi spomenuta cifra u dogledno vrijeme trebala završiti u klupskoj blagajni.

Kratkokrajna imovina kluba iznosi 3.3 milijuna eura, dok je poznato i koliko vrijedi stadion Opus Arena. Njegova vrijednost je 69,38 milijuna eura.

Prihodi od ulaznica su 1.2 milijuna eura, dok je svota sponzorskog novca dvostruko povećana u odnosu na godinu ranije te iznosi 6.2 milijuna eura. 

Plaće stručnog stožera iznosile su 700 tisuća eura, a igrača 7.2 milijuna, do su prihodi kluba bili 30.7 milijuna eura.

Na kraju prošle godine, dug je iznosio tek 255 tisuća eura.

Klub je na kraju godine, kad je podvućena crta, završilo s jednim milijunom eura u minusu, ali tu nisu uračunata gore spomenuta 4.35 milijuna, koji u klub tek dolaze.

Ukupni prihod kluba je 17.65 milijuna eura, što je najviše u cijelom SuperSport HNL-u.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider