Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lopa opet zabio

Osijek novom pobjedom pobjegao Hajduku, Cibalia svladala Slaven

Osječani su upisali još jednu pobjedu i tako učvrstili treću poziciju na ljestvici HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu 29. kola Prve HNL u Osijeku su nogometaši Osijeka pobijedili Intera s 2-1 (1-0) i učvrstili se na trećem mjestu ljestvice.

Već u 9. minuti osječane je u vodstvo doveo Ukrajinac Dmitro Lopa nakon ubačaja Peroševića. Inter je bio bolja momčad u ovoj utakmici, no nisu uspjeli doći do izjednačenja, da bi iz kontre u 89. minuti Andrej Lukić povećao na 2-0. U zadnjim trenucima dvoboja, duboko u sudačkoj nadoknadi, Ivan Mamut je uspio smanjiti na 2-1.

U Vinkovcima su nogometaši Cibalie pobijedili Slaven Belupo s 3-1 (1-0). Cibalia je bolje otvorila utakmicu s čak tri penala i povela golom Dejana Glavice već u 3. minuti susreta. U 73. minuti je igrač gostiju Aliti igrao rukom u svom šesnaestercu, a Frane Vitaić je bio precizan s "bijele točke".

U 84. minuti novi kazneni udarac, ali ovaj puta za Slaven Belupo kojeg realizira Mirko Ivanovski. Samo minutu kasnije srušen je igrač domaćih Brekalo, a Mlakar i po treći puta pokazuje na jedanaesterac. Frane Vitaić je ponovno precizan za pobjedu Cibalije.

Osijek je ostao treći s 56 bodova, šest više od Hajduka koji u subotu igra derbi kod Dinama. Inter je ostao osmi s 24 boda. Cibalia je unatoč pobjedi, tek drugoj ove sezone, ostala zadnja s 12 bodova, četiri manje od pretposljednjeg Splita, dok je Slaven šesti s 31 bodom.

 

 

 


 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider