Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SUDAR NOVIH TRENERA STRANACA

Osijek na Rujevicu dolazi podosta oslabljen, nakon dvije godine u sastav se vratio nekad veliki talent

Umjesto očekivanog derbija za vrh tablice, Rijeka i Osijek u devetom kolu igraju susret dvaju momčadi u teškim situacijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istog dana kad je određen ždrijeb ove sezone Supersport HNL-a, jasan je bio zaključak kako bi se derbi devetog kola trebao odigravati na Rujevici, gdje se sastaju Rijeka i Osijek.

Tri mjeseca kasnije, situacija nije niti blizu takva. Rijeka je trenutno posljednja momčad ljestvice sa sedam osvojenih bodova, dok je Osijek na šestoj poziciji s četiri boda više, ali i utakmicom više.

Umjesto derbija vrha, susret momčadi iz donje polovice

Naravno da niti jedni nisu sretni s trenutnim stanjem pa će se oboje nadati punom plijenu u subotnjem susretu. Rijeka po prvi put na klupi sa Serse Cosmijem, dok će Rene Poms po drugi put voditi Bijelo-plave, otkako je postavljen za glavnog trenera.

"Imali smo dobar i intenzivan tjedan poslije kojeg sam optimističan. Vidio sam dobru energiju u momčadi i da smo spremni za tešku utakmicu u Rijeci. Radimo sve što možemo da momčad bude spremna za 90 minuta borbe", najavio je susret Poms, dodavši:

"Imamo jasnu ideju kako želimo igrati u Rijeci, cijeli tjedan smo radili da bismo bili spremni za ovu utakmicu. U ovakvom poslu uvijek postoji pritisak, ali stvar je kako ćeš ga kontrolirati. Dugo sam u nogometu, imam iskustva kao pomoćni trener iz Lige prvaka i Europske lige i taj pritisak pokušavam pretvoriti u motivaciju da učinim momčad što boljom."

Novi trener uvijek podiže momčad

O činjenici da ga čeka jedna nova Rijeka s potpuno novim trenerom i njegovom filozofijom rekao je:

"Rijeka ima potpuno novog trenera koji je prvi put s momčadi. Sigurno je svaki igrač maksimalno motiviran da se dokaže novom treneru. Kod mene je drugačije jer sam dvije godine radio s ovim igračima, oni me poznaju. Rijeka je s novim trenerom sigurno dobila novu energiju, novu motivaciju, novi taktički sistem. Moramo biti spremni na sve, jer će u konačnici biti najvažnije kakvi ćemo mi biti, kakva će biti naša energija, naša motivacija, kako smo mi spremni za utakmicu koja nas očekuje. Po onome što sam vidio kroz treninge potpuno smo spremni, a na kraju će 22 igrača u 90 minuta na travnjaku dati sve od sebe da budu pobjednici."

Osijeku će na Rujevicu nedostajati desetak igrača, no trener nije naveo koji su to. Neki su ozlijeđeni, dok je neke napao COVID-19. Tako su u momčad ubaćena dva igrača.

Prvi je nekad veliki potencijal, Josip Špoljarić, koji će nakon dvije godine ponovno konkurirati za prvi sastav, dok je iz Vukovara povućen dvojno registrirati stoper, Uwem Alexander.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider