Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lovrić zaigrao za Osijek

Osijek prosuo važne bodove u borbi za titulu: Lokomotiva dva puta čistila loptu s gol-linije

Lokomotiva je ugostila Osijek u susretu 26. kola Prve HNL u Kranjčevićevoj.

Nogometaši Lokomotive i Osijeka odigrali su 0:0 u prvom susretu 26. kola Prve HNL u Kranjčevićevoj. Osijek je tako propustio priliku da se odvoji na ljestvici od Dinama.

Osječani su zaprijetili od početka i u prvih šest minuta imali nekoliko prilika. Prvi su put zaprijetili već u trećoj minuti kada je Mance dobio povratnu loptu s desne strane, ali je njegov udarac otišao pokraj vrata.

Brzo nakon toga Mijo Caktaš je na lopti koja je došla s lijeve strane od Lovrića, ali vratar Lokomotive Nevistić upisuje prvu obranu. Nakon toga nakon izvođenja kornera Caktaš je opet na lopti glavom, ali Nevistić opet brani.

Ivušić upisao veliku obranu

Poslije toga je uslijedilo zatišje, Lokomotiva je bez konkretnog odgovora, ali polako uspostavlja ravnotežu i u 24. minuti dolazi do velike prilike. Pivarić je ubacio loptu, a na drugoj vratnici je bio Aliyu koji je pucao glavom, no vratar Osijeka Ivušić je uspio obraniti.

Lokomotiva postaje sve opasnija. Kačavenda je zaprijetio vrataru Osijeka u 33. minuti glavom nakon što je dobio loptu s desne strane, ali je pucao pored vratnice, a onda je Cipetić pobjegao u kontru došao do 16 m i pucao preko vrata.

Do kraja poluvremena ni jedna momčad nije imala značajniju priliku.

U drugom poluvremenu Osijek kreće odvažnije i ima prvu veliku priliku kada je lopta došla na lijevu stranu do Lovrića koji dolazi na na 18 m od gola, puca na suprotnu vratnicu, ali ju je u korner izbio Nevistić.

Kasnije, u 68. minuti još jedna porigoda za Lokomotivu, Aliyu je se našao sam ispred Ivušića, ali vratar Osijeka brani.

Lokomotiva se spasila u sudačkoj nadoknadi

Do kraja utakmice nije bilo konkretnijih prilika, ali u sudačkoj nadoknadi Osijek gotovo postiže pogodak. Najprije je Mierez pucao, a Pivarić je pred gol linijom spasio Lokomotivu. Nakon toga je Topčagić u prilici, ali je Mersinaj loptu odbio s gol-linije.

Osijek je vodeći s 53 boda, ali i dvije utakmice više od drugoplasiranog Dinama koji ima 50 bodova. Lokomotiva je peta sa 33 boda.

Susret na stadionu u Kranjčevićevoj je pred oko tisuću gledatelja sudio sudac Mario Zebec iz Varaždina.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider