Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BEKOVI RIJEŠENI

Osijek iz Šahtara doveo mladog reprezentativca Ukrajine

Oleksandr Drambaiev od danas je novi nogometaš Osijeka, u koji je pristigao iz Šahtar Donjecka.

Oleksandr Drambaiev (Foto: Profimedia)

Osijek je službeno objavio svoje već treće ovosezonsko pojačanja, a novi igrač dijeli dvije iste karakteristike kao dvojica potvrđenih prošlog mjeseca. Obrambeni je igrač i stranac.

To je Oleksandr Drambaiev, 22-godišnji Ukrajinac koji se najbolje snalazi na poziciji lijevog bočnog. U Osijek dolazi iz Šahtara, a prošlu sezonu proveo je u belgijskom Zuite-Waregemu, gdje je bio standardan član prve postave.

Drambaiev dolazi na jednogodišnju posudbu, a opcijom otkupa ugovora po unaprijed dogovorenim uvjetima. 

Jedan Ukrajinac otišao, drugi došao

"Sretan sam što sam došao u Osijek i što ću bit dio ove momčadi. Odluka je bila lagana, kada se pojavila opcija odlaska u Osijek pretražio sam informacije o klubu na internetu, vidio atmosferu na zadnjoj utakmici protiv Rijeke, fotografije novog trening kampa i stadiona, nakon čega sam svom agentu odmah rekao da želim doći ovdje", rekao je Drambaiev za službene stranice NK Osijeka, dodavši:

"Po dolasku u Osijek razgovarao sam i s Jevgenom Cheberkom koji mi je rekao puno lijepih stvari o klubu i gradu, istaknuo da se ovdje osjećao kao da su svi dio jedne obitelji i to mi je potvrdilo da sam donio ispravnu odluku. Moja je želja što prije se uklopiti u momčad, upoznati suigrače i pomoći Osijeku da ostvari svoje ciljeve, nadam se već plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige."

Drambaiev je već bio u Osijeku, upoznao grad, posjetio stadion te potpisao ugovor, nakon čega se pridružio momčadi u Svetom Martinu na Muri.

On će biti treći Ukrajinac u bijelo-plavom dresu, nakon Dmitra Lope, koji je ostavio značajan trag te je bio član udarne postave momčadi koja je eliminirala Luzern i PSV, ali i nakon gore spomenutog Cheberka, koji je ovog ljeta otišao u američku MLS ligu.

Drambaiev je osam puta nastupio za reprezentaciju Ukrajine do 21 godine, no nije se našao na popisu za Europsko prvenstvo koje se upravo održava.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Fotke koje udaraju jako 👀🔥🔥

Foto: Cropix
UŽIVO HRVATSKA - KUBA: Vatreni love osminu finala Svjetskog prvenstva u futsalu

Uključite se >>> https://rb.gy/wuurnn

foto: Luka Stanzl/Pixsell
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX