Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiv dvoboj

Derbi golemog uloga: Bore se za vrh, razlika je samo bod, a može li Gustafsson napokon pobijediti u velikoj utakmici?

Osijek je na drugom mjestu HT Prve lige s 20 bodova, a Hajduk na četvrtom mjestu s 19 bodova i utakmicom manje.

Ove nedjelje, od 19:30 na rasporedu je derbi 11. kola HT Prve lige između Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu.

To je utakmica od iznimne važnosti za oba kluba, u koju Osječani i Splićani ulaze u pozitivnom raspoloženju i pobjedničkom zamahu.

Krajem srpnja Osječani su u dramatičnoj završnici slavili preokretom i uzeli puni plijen na Poljudu.

A sada na početku listopada očekuje nas novi derbi, ovog puta u Gradskom vrtu s još većim ulogom. Ovu utakmicu Osijek dočekuje kao druga momčad hrvatskog prvenstva s 20 bodova, a Hajduk kao četvrta s 19 bodova i utakmicom manje. Zbog toga ne čudi uzajamni respekt.

gol expired VIDEO Istra šokirala Rijeku na početku, a onda je krenula čudesna golijada: Palo je čak devet pogodaka! divider

"Hajduk je u dobroj formi. Ove godine se znatno pojačao, doveo vrlo kvalitetne igrače i napravio velika ulaganja u svoju ekipu. To i svojim igrama na terenu potvrđuje da je to vrlo kvalitetna momčad", rekao je Nenad Bjelica, a njegov kolega Jens Gustafsson također ima riječi hvale za protivnika.

"Osijek je prije svega momčad. Svi puno rade i vrlo su disciplinirani. Teško ih je probiti, defenzivno i fizički su vrlo snažni. To je momčad koja će baš u tim stvarima biti pravi izazov. Ali kao što sam rekao, spremni smo za tu borbu", kazao je.

Kod Osijeka su upitni vratar Ivica Ivušić te veznjak Matija Fiolić. Bjeličina momčad s dvije vezane pobjeda izvukla se iz krize. Na Šubićevcu u prošlom kolu osječki strateg izvan zapisnika ostavio je slovenske reprezentativce Bohara i Jurčevića, a na klupi napadačku zvijezdu Miereza.

gol expired VIDEO Igrači Slavena nevjerojatnim greškama poklonili sva tri boda Lokomotivi: U dvije minute primili dva gola divider

Čini se da je to razdrmalo momčad.

"Utakmica je mjerilo svega. Ja tu očekujem maksimalan učinak svakog pojedinca. I onda ako Bočkaj da više od Jurčevića, igra Bočkaj. Ako Jurčević da više od Bočkaja, igra Jurčević. Ja jednostavno gledam na to, ne gledam ni imena ni prezimena, boju očiju, da li ima bolji ili lošiji ugovor, da li ima status reprezentativca ili ne reprezentativca, nego je moja procjena da stavim boljeg, najboljeg u tom trenutku", rekao je Bjelica.

Svog najboljeg veznjaka ponovno će imati Jens Gustafsson. Nakon što je propustio utakmicu protiv Lokomotive koju je Hajduk srušio na genijalnost Marka Livaje, vraća se Filip Krovinović.

Splićanima, uvjetno rečeno, idu male utakmice, ali izgubili su oba dosadašnja derbija od Osijeka i Rijeke. Švedski stručnjak ne želi obećati pobjedu sutra, ali poručuje.

Bruno Petković Ekskluzivni intervju s Petkovićem o reprezentaciji i odnosu s Dalićem: "Iskreno, pogađa me to, ali..." divider

"Napravit ćemo sve, pokrivat ćemo svaki centimetar terena da dobijemo ovu utakmicu. Već sam pričao s igračima koji će nastupiti, oni će se boriti u svakoj sekundi ove utakmice", zaključio je Gustafsson.

Nadamo se da će borba ostati u sportskim okvirima, u tjednu u kojem su hrvatski suci ponovno tema, recimo da će pravdu dijeliti Igor Pajač. Pa neka mu je sa srećom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH