Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao iz Caena

Osijek doveo mladog Finca: Igrao protiv Neymara, bio na probi u Barci

Iz Osijeka navode kako je Timo Stavitski standardni član finske reprezentacije do 19 godina te je jedan od najvećih nogometnih talenata Skandinavije.

Timo Stavitski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni prvoligaš Osijek objavio je kako je nekoliko sati prije isteka prijelaznog roka angažirao 19-godišnjeg finskog krilnog napadača Timu Stavitskog koji je u Gradski vrt stigao na jednogodišnju posudbu iz francuskog Caena.

Iz Osijeka navode kako je Stavitski standardni član finske reprezentacije do 19 godina te je jedan od najvećih nogometnih talenata Skandinavije.

Visok je 180 centimetara i težak 78 kilograma. Dešnjak je i igra na krilnoj poziciji. Stavitski je u Caenu bio najmlađi prvotimac, no unatoč tomu je dobio priliku zaigrati u Ligue 1 i to protiv najbolje francuske i ponajbolje europske momčadi, pariškog PSG-a...

Nedavno igrao protiv Neymara, Buffona...

Timo je, naime, 12. kolovoza ove godine dobio priliku u posljednjih 13 minuta ogleda s Neymarom, Di Marijom, Buffonom, Silvom i ostalima koji su u toj utakmici slavili s 3:0. Za mladog Finca kažu i pišu da je jedan od najvećih nogometnih talenata Skandinavije, o čemu svjedoči i spoznaja da je bio na probi i u slavnoj Barceloni! U Caen je stigao u siječnju ove godine iz finskog RoPS-a u transferu vrijednom 600.000 eura i do sada je za prvu momčad odigrao devet susreta. U RoPS-u je nastupio 29 puta u državnom prvenstvu i postigao dva gola i to kao 18-godišnji tinejdžer koji je još imao pravo nastupa i za juniore.

Standardan u U-19 reprezentaciji

Stavitski je standardni član U-19 reprezentacije Finske u kojoj je 11 puta bio u momčadi, a prethodno je standardno igrao i za mlađe nacionalne vrste svoje zemlje. Iako je primarno desno krilo, znao je zaigrati i uz drugu out-liniju. S Caenom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a trenutno je na Transfermarktu procijenjen na 500.000 eura. U Gradskom vrtu vjeruju da će se brzo prilagoditi na novu sredinu i nametnuti se stručnom stožeru, stoji na službenoj web stranici Osijeka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider