Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brazilac i slovenac

Osijek dan uoči utakmice s Rangersima potvrdio dva nova pojačanja

Brazilski 27-godišnji stoper Tomelin Gutieri, poznatiji kao Guti, i 25-godišnji slovenski lijevi bočni igrač Erik Janža novi su igrači Osijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova pojačanja službeno je potvrdio NK Osijek na svom internerskom portalu dan uoči prve utakmice 2. kola kvalifikacija Europske lige u kojoj će u četvrtak (20:45 sati) u svom gradskom vrtu ugostiti slavni škotski klub Glasgow Rangers.

Brazilac Guti, koji ima i talijansko državljanstvo, u Osijek je stigao nakon raskida ugovora s poljskom Jagiellonijom u kojoj je bio od zime 2016. godine. Prije dolaska u Europu Guti je igrao za brazilske klubove Figueirense i Joinville. Brazilac je s Osijekom potpisao trogodišnji ugovor.

Erik Janža u Osijek stiže nakon sezone provedene na posudbi u ciparskom Pafosu, u koji je stigao kao igrač češke Viktorije iz Plzena. Prije odlaska u inozemstvo, Janža je igrao za Muru 05, Domžale i Maribor. Janža je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Slovenije, a u svojoj biografiji ima i jedan nastup za A vrstu, 2014. godine u prijateljskom dvoboju s Kolumbijom. Baš kao i Brazilac Guti, Janža je s Osijekom potpisao ugovor o trogodišnjoj suradnji.

Naravno, nijedan od igrača neće konkurirati za utakmicu protiv Rangersa. Trener Osječana Zoran Zekić za taj dvoboj neće moći računati ni na ozlijeđene napadače Muzafera Ejupija i Gabrijela Bobana, a momčadi se još nije priključio ni Eros Grezda. Od ozljeda su se oporavili Alen Grgić i Mile Škorić te bi se njih dvojica trebali naći u kadru za dvoboj sa Škotima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider