Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VESELO NA OPUS ARENI

Osijek predstavio dugo očekivano pojačanje: Enis Čokaj potpisao ugovor s Bijelo-plavima

Enis Čokaj stigao je u Osijek na posudbu iz grčkog Panathinaikosa.

Enis Čokaj (Foto: NK Osijek)

Još od ljeta, svojevrsna aura Enisa Čokaja prolazila je kroz prostorije na Opus Areni. S vremenom je svaki pratitelj hrvatskog nogometa mogao znati kako je albanski defenzivni veznjak velika želja vodstva Bijelo-plavih, no za jesenski dio prvenstva njegove usluge nisu osigurane.

Čekali ga od ljeta - i dočekali!

No, dolaskom nove godine, ukazao se i Čokaj u Osijeku. Nakon što je jučer uspješno odradio liječnički pregled, danas je potpisao ugovor te je predstavljen, odnosno obznanjen je njegov dolazak.

Čokaj je bio želja Ivice Kuleševića i Stjepana Tomas, a čini se da su Jose Boto i Zoran Zekić imali jednako dobro mišljenje o bivšem članu Lokomotive, koji bi svojim kvalitetama trebao pomoći momčadi na polju pokretljivosti u obrani, ali i brzog prijenosa lopte u napadu.

Nada se povratku u reprezentaciju

24-godišnji Albanac je pred kraj ljeta 2022. godine, uz odštetu od milijun eura, prešao iz Lokomotive u Panathinaikos, no tamo se nije uspio ustaliti u udarnom sastavu. Ove je sezone igrao još manje pa ga je klub odlučio pustiti na posudbu u ligu gdje je pružao sjajne partije. 

Čokaj je za Lokomotivu odigrao 105 službenih utakmica, postigavši pet pogodaka te podijelivši 11 asistencija.

Kao član kluba s Kajzerice postao je i reprezentativac Albanije pa je u Osijek došao s dva osobna cilja. Dodatno popraviti HNL statistiku te se vratitu u reprezentaciju i otputovati na Europsko prvenstvo. Za Orlove je nastupio pet puta, no posljednji put još u studenom 2022. godine.

Naravno, cilj je i pomoći klubu u ostvarenju ambicija, a to je osiguravanje Europe kroz ligaški plasman, ali i napad na Kup.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider