Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prate ga

Španjolski klub kvari posao Dinamu i dovodi Oršića?

Španjolski nogometni prvoligaš Osasuna zainteresirana je za hrvatskog reprezentativca Mislava Oršića (30), no trenutno ne pregovara s njegovim klubom Southamptonom oko transfera, rekao je u srijedu dužnosnik Osasune za Hinu.

Mislav Oršić (Foto: Afp)

"To je igrač koji se sviđa odjelu sportskog direktora, ali trenutno nema nikakvih pregovora vezanih za njega", izjavio je dužnosnik zamolivši za anonimnost.

Krilni ofenzivni igrač Oršić ima ugovor sa Southamptonom na još dvije godine, ali s obzirom da je klub ispao u drugu englesku ligu mogao bi ovo ljeto otići. Oršić je u siječnju došao u Southampton iz zagrebačkog Dinama, no sudjelovao je u svega pet utakmica zbog čega je nezadovoljan.

U prosincu je, pak, zabio pobjednički gol kojim je Hrvatska svladala s 2-1 Maroko i osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Osasuna bi mogla dovesti Oršića ako 30. lipnja ode krilni marokanski reprezentativac Abde Ezzalzouli (21) koji bi se nakon jednogodišnje posudbe trebao vratiti u matičnu Barcelonu. Marokanac je upisao 33 nastupa uz šest zabijenih golova i dvije asistencije. Zasad nije poznato je li on u planu Barceloninog trenera Xavija Hernandeza za iduću sezonu nakon što je pomogao Osasuni da ove sezone dođe do finala španjolskog kupa.

Osasuna, koja kolo prije kraja prvenstva drži sedmo mjesto, u svojim redovima ima hrvatskog napadača Antu Budimira. Budimir je također bio u momčadi Hrvatske koja je prije pola godine došla do bronce na Svjetskom prvenstvu.

Posljednjih dana mediji su izvještavali da bi se Oršić mogao vratiti u hrvatskog prvaka Dinamo, ali da su zainteresirani i neki strani klubovi. Njegova tržišna cijena kreće se oko 7 milijuna eura, podatak je specijalizirane stranice Transfermarkt.

Mislav Oršić, koji je u 214 nastupa za Dinamo zabio 91 gol i upisao 40 asistencija, dobio je pretpoziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za nastup na Final Fouru Lige nacija koji se održava idući mjesec. Hrvatska će 14. lipnja igrati protiv Nizozemske u polufinalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider