Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate li tog starta?

Sudac priznao tešku pogrešku u derbiju, bila je to velika kontroverza: Usmjerila je Juventus prema naslovu

Interovci su tada potpuno poludjeli, ali Juvenus je uzeo tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus već gotovo cijelo desetljeće suvereno vlada Italijom, a među rijetkima koji su ugrozili njihovu vladavinu bio je Napoli u sezoni 2017./2018.

Jedno od ključnih poglavlja napete utrke odigralo se u travnju, u velikom Derbyju d'Italia između Juventusa i Intera, koji se tada borio za povratak u Ligu prvaka nakon šest godina izbivanja.

Ulozi su bili veliki, pa ne čudi što je veliki derbi bio i žešći nego inače. U grubostima je posebno pretjerao Miralem Pjanić, koji je pri rezultatu 1:1 letećim koljenom u stilu Joregea Masvidala pokosio Rafinhu.

Pjanić je već imao žuti karton, ali sudac Daniele Orsato, iako je bio možda metar udaljen od situacije, nije mu dodijelio drugi. Izazvalo je to bijes i u Milanu i u Napulju, a još i danas se pamti ta situacija koja je itekako mogla utjecati na razvoj utakmice. Pogotovo jer je Inter već od 18. minute igrao s igračem manje i nekako se držao u utakmici.

gol expired Incident na utakmici Barcelone zbog Messija i ironičan odgovor na provokacije: "Plačljivci" divider

Tri godine kasnije Orsato je priznao da je pogriješio.

"Nema potrebe da to ponovno gledamo, to je sigurno bila pogreška. Tada sam to vidio drugačije i loše sam procijenio", rekao je u gostovanju na talijanskoj televiziji Rai Due.

Inter je tada s igračem manje preokrenuo rezultat, ali autogolom Milana Škriniara i golom Gonzala Higuaina u samoj završnici Juventus je došao do pobjede.

Stara dama tom je pobjedom pobjegla Napoliju na četiri boda prednosti s utakmicom više u tom trenutku. Napoli je tako izgubio priliku preskočiti Juve tri kola prije kraja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider