Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rigorozne mjere

Opsadno stanje u Sofiji, srpski mediji: "Torcida divljala u blizini Beograda"

Hajduk večeras igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige u Sofiji protiv domaće Slavije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Opsadno stanje u Sofiji, stiže Hajduk", pišu bugarski mediji dodajući da u glavni bugarski grad stiže 800 navijača Hajduka te da su neki od njih već stigli.

Hajduk večeras igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige sa Slavijom na centralnom sofijskom stadionu Vesil Levski. U prvoj utakmici na Poljudu prije tjedan dana Bijeli su pobijedili 1:0.

Razlog izrazito pojačanog policijskog nadzora nije bojazan od sukoba Torcide i Slavijinih Boysa, najgorljivijih navijača trećeg najtrofejnijeg sofijskog kluba, inače najstarijeg bugarskog kluba koji je osvojio sedam naslova državnog prvaka, posljednji 1996., već od sukoba s navijačima Slavijina gradskog suparnika Levskog, za koje se pretpostavlja da će možda pokušati napasti navijače Hajduke koji stignu u Sofiju.

Ultrasi Levskog i pripadnici Torcide imaju neke neraščišćene račune iz prošlogodišnjeg međusobnog okršaja. Hajduk je prošle sezone izbacio Levski u 2. pretkolu Europske lige pobijedivši s ukupnih 3:1. Tada su zabilježeni sukobi između najekstremnijih navijačkih skupina, pa bugarska policija sada puše i na hladno.

„Sofijska uprava unutarnjih poslova poduzima sve potrebne mjere kako bi zaštitila javni poredak i sigurnost u glavnom gradu“, priopćenje je bugarskog Ministarstva unutarnjih poslova.

Bugarski mediji navode da će bugarska policija poduzeti opsežne mjere sigurnosti, i u široj okolici stadiona i na glavnim punktovima Sofije. Najavljuju da će pregledi na ulazu u stadion biti rigorozni, ali i na svim kontrolnim točkama. Bugarska je policija spremna pa se pretpostavlja da neće biti većih incidenata. Barem se nadamo.

Momčad Hajduka odsjela je u istom sofijskom hotelu kao i prošle godine. Noć uoči utakmice skupina navijača Levskog zasula je hotel pirotehničkim sredstvima ne bi li poremetila san Hajdukovim igračima. Bugarska policija brzo je reagirala i rastjerala ih. Manji incident nije ostavio traga na igračima Hajduka, koji su uspješno apsolvirali iskušenje u Sofiji i plasirali se u daljnji krug natjecanja.

Pojedini srpski mediji pišu da je skupina navijača Hajduka sinoć divljala u blizini Beograda. Navodno su demolirali i pokrali benzinsku crpku na autoputu kod Vrčina, nedaleko od Beograda.

Pripadnici Torcide bili su na putu do Sofije. Navodno su u koloni automobila zastali u blizini Beograda i oko 3:30 upali u benzinsku crpku. Navodi se da su odgurnuli jednog radnika, ali mu nisu nanijeli ozljede. Srpski mediji ističu da su pripadnici Torcide sprejem išarali zidove benzinske crpke.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider