Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ugledno ime

On će suditi Hajduk - Dinamo: Cavani je na Svjetskom prvenstvu tražio da ga strpaju u zatvor

Daniel Siebert je bio glavna tema nakon utakmice Urugvaja i Gane u Katru.

Daniel Siebert i Edison Cavani (Foto: Profimedia)

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je službeni popis sudaca za 28. kolo HNL-a, a po prvi put u povijesti utakmicu hrvatske lige suditi će njemački suci.

Naime, nakon što je buknula afera "VAR leaks", HNS je odlučio da će do kraja sezone sve derbije konkurenata za naslov - Rijeke, Hajduka i Dinama - voditi elitni strani suci.

Tako će derbi Hajduka i Dinama na Poljudu u subotu voditi Daniel Siebert iz Njemačke, a pomoćnici će mu na terenu biti Jan Seidel, Rafael Foltyn i Timo Gerach. U VAR sobi će također sjediti njemački suci - Johann Pfeifer i Michael Emmer.

Nije mu se svidio VAR

''Skeptičan sam po tom pitanju. Pitanje je kamo to vodi. Do sada mi nitko nije objasnio kako bi implementacija trebala funkcionirati. Koliko često možete koristiti video dokaz? U kojim situacijama? Čak i za obično ubacivanje na sredini terena koje kasnije rezultira pogotkom? Što se događa kada se igra nastavi?'', rekao je iskusni Nijemac još 2015., a danas u je vjerojatno sve jasnije.

Seibert (39) je vrhunski njemački sudac koji u karijeri ima 13 utakmica u Ligi prvaka, 16 u Europskoj ligi, a sudio je i tri utakmice na EURU 2021.

HNS još nije objavio tko će suditi utakmicu polufinala Hrvatskog kupa između Hajduka i Dinama 3. travnja, također na Poljudu.

Obilježio ga okršaj s Urugvajcima

Iskusni Nijemac je sudio i dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Katru. Bile su to utakmice Tunis – Australija i Gana – Urugvaj.

Sukob s Urugvajcima nekako ga je obilježio. Svi se sjećaju kada je Edison Cavani udario VAR monitor, a Siebert mu je pokazao žuti karton.

To je jako razljutilo Cavanija pa je nakon utakmice kritizirao Nijemca.

''Moraju ga strpati u zatvor. Ali ako me kazne zbog udaranja VAR-a, suca zbog toga što nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva, moraju ga strpati u zatvor'', rekao je Cavani.

Dvostruki prvaci svijeta Urugvajci u Kataru nisu uspjeli proći skupinu. Nakon remija s Južnom Korejom i poraza od Portugala Urugvajci su slavili protiv Gane s 2:0, ali za prolaz dalje trebao im je tek jedan gol, mislili su da će ga zabiti iz penala, no Siebert ga nije dosudio i tu je Urugvaj ispao.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider