Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci slave

Omraženi sudac koji je izludio Messija i Barcelonu odlazi u mirovinu?

45-godišnji španjolski sudac Mateu Lahoz mogao bi u mirovinu na kraju sezone.

Lionel Messi i Mateu Lahoz (Foto: Afp)

Kontroverzni španjolski sudac Mateu Lahoz odlazi u mirovinu na kraju ove sezone?

Senzacionalnu je informaciju plasirao argentinski novinar Edul Gaston i tako razveselio ljubitelje argentinske nogometne reprezentacije, a posebno cijelu Kataloniju.

Upravo su Gauči imali brdo kritika na njegovo suđenje u četvrtfinalnom susretu Svjetskog prvenstva protiv Nizozemske. Jedan od najžešćih bio je Lionel Messi, koji je kazao da Lahoz nije dorastao četvrtfinalu Svjetskog prvenstva:

"Bilo nas je strah prije utakmice, ne možete postaviti suca koji tome nije dorastao."

Čini se da su Messijeve kritike urodile plodom, FIFA je ekspresno maknula Lahoza s liste sudaca za poluzavršnicu i završnicu turnira u Katru. Bio je jedan od favorita poznatog ćelavca Pierluigija Colline za dijeljenje prave na finalnom susretu, ali presudile su mu žestoke kritike.

Rudi Garcia i Cristiano Ronaldo Ronaldov trener ponižen kao nikad prije: "Najgori čovjek kojeg sam upoznao, hladna i proračunata osoba" divider

No Lahoz je već godinama na lošem glasu u španjolskom nogometu, a posebno je omražen među navijačima Barcelone. Oni ga, blago rečeno, ne mogu smisliti, a prije samo pet dana dijelio je pravdu u gradskom derbiju Barce i Espanyola (1:1) i ponovno ih razbjesnio svojim odlukama.

Pokazao je 14 žutih i tri crvena kartona na Camp Nouu, a "dobru formu" u pokazivanju kartona nastavio je na utakmici Kupa kralja. U razmaku od samo pet dana pokazao je ni manje ni više nego 31 karton!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider