Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BAŠ GA JE NAHVALIO

Katalonac objasnio kakav je tip Joško Gvardiol i zašto je takav hit u svijetu: ''On nema granica''

Joško Gvardiol postaje najveća zvijezda Bundeslige.

Galerija Joško Gvardiol Gvardiol, Mukiele i Olmo IN magazin: Joško Gvardiol - 4 +9 Joško Gvardiol

Pred Leipzigom je težak zadatak na otvaranju proljetnog dijela Bundeslige. Za tjedan dana u goste im stiže vodeći Bayern, koji ima šest bodova prednosti nakon nešto manje od polovice sezone. Pobjeda bi prepolovila tu prednost, a okoristio bi se i drugoplasirani Freiburg.

Na Svjetskom prvenstvu zasjale su dvije zvijezde Leipziga, španjolski reprezentativac Dani Olmo te posebno naš Joško Gvardiol. U međuvremenu je Joško postao jedan od glavnih protagonista aktualnog prijelaznog roka, no sam je nakon tjedana raznoraznih špekulacija otklonio sve dvojbe.

Gvardiol i Olmo zasjali na SP-u

Gvardiol ostaje u Njemačkoj najmanje do ljeta, a možda i duže. Ne žuri mu se nikamo, želi svoj nogometni put odrađivati postupno unatoč tome što ga već sad proglašavaju jednim od najboljih braniča na svijetu.

Dani Olmo opet je trebao igrati protiv Hrvatske, baš kao godinu dana ranije na Euru, no Španjolci su u drami posljednjeg kola grupne faze kiksali protiv Japana, otišli na Maroko i ispali sa SP-a.

Joško Gvardiol Nijemci objavili kako izgledaju Gvardiolove noge: "Majko mila, što je ovo?" divider

Spektakl protiv Man Cityja

Sad Joška i Danija čekaju novi veliki izazovi. Osim Bayerna ovaj mjesec, igraju s Manchester Cityjem u osmini finala Lige prvaka u veljači. Bit će to prilika da obojica zasjaju na najvećoj sceni.

Službena stranica Bundeslige napravila je intervju s Kataloncem koji je rodnu zemlju zamijenio Hrvatskom, svojim drugim domom. No dobar dio intervjua posvećen je njegovom nekadašnjem mlađem suigraču iz zagrebačkog Dinama. To dovoljno govori kakav je hit trenutačno u svijetu nogometa.

Jeste li pratili Joškove nastupe na SP-u u Katru i zbog čega je on tako poseban nogometaš?

''Za mene on nije nikakvo iznenađenje. Znam što može. Hrvatska je također sjajna reprezentacija, a Joško je pokazao ono što radi ovdje u Bundesligi.''

Kakav je Joško tip?

''Miran. Ponekad zabavan. Voli se šaliti, ali je miran. Voli raditi i pametan je. Zna što mora napraviti da uspije, a to je da samo nastavi raditi. On je još mlad i ima što unaprijediti, zbog čega jednostavno nema granica.''

Gvardiol, Mukiele i Olmo Gvardiol, Mukiele i Olmo (Foto: Afp)

Dani je u Jošku dobio prijatelja iz Zagreba. Sad sigurno neće zaboraviti hrvatski jezik kojeg je tako dobro svladao ovaj dečko iz Katalonije.

''Znam Joška iz dana u Dinamu. Nismo puno igrali zajedno jer je bio premlad tada. On je moj prijatelj i s njim usavršavam svoj hrvatski.

Već se u Dinamu vidio njegov veliki potencijal i kakav je to igrač iako je imao 17-18 godina. Kad sam otišao, došlo je njegovo vrijeme. Počeo je igrati standardan i onda smo ga doveli.''

Dinamo nestrpljivo čeka njihove transfere

Dinamo je prodajom obojice svojih dragulja u RB Leipzig napravio sjajan posao. U ugovor su uvrstili i određene postotke od buduće prodaje, na čemu bi klub iz Maksimira mogao zaraditi ukupno najmanje 30 milijuna eura kad jednog dana napuste Leipzig.

Olmu ugovor završava u ljeto 2024. i Dinamo neće dobiti svoj dio jedino ako Olmo ode besplatno. Takvom se scenariju nada njegov matični klub Barcelona, ali ipak je malo vjerojatno da će se to dogoditi.

''Otvoren sam za razgovore o novom ugovoru i razgovaramo. Ugovor mi istječe 2024., ali sam uvijek govorio kako mi je ovdje lijepo. Vidjet ćemo što će se dogoditi'', poručio je Olmo.

Intervju s Joškom Gvardiolom

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider