Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica karijere

Sjećate se njega? U Hajduku je bio prolaznik, a sad je debitirao protiv Engleske na Wembleyju

Engleska je na Wembleyju u sklopu kvalifikacija za Euro 2024. pobijedila Ukrajinu za koju je od prve minute igrao Oleksandr Svatok.

Harry Kane i Oleksandr Svatok (Foto: Afp)

U drugom kolu skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo Engleska je na Wembleyju pobijedila Ukrajinu s 2:0.

Pitanje pobjednika Englezi su riješili krajem prvog poluvremena kada su u razmaku od tri minute postigli dva pogotka. Prvo je u 37. zabio Harry Kane kojem je asistirao Bukayo Saka, da bi u 40. Saka i sam bio strijelac.

Nakon trijumfa u Italiji u prvom kolu, Englezi su sada ostvarili ovu rutinski pobjedu i zasjeli na vrh skupine.

Kuriozitet s ove utakmice je da je u početnoj postavi Ukrajine bio jedan igrač koji je dobro poznat svim boljim poznavateljima prilika u HNL-u, a naročito navijačima Hajduka. Oleksandr Svatok, 28-godišnjak koji je na Poljudu bio nešto manje od godinu dana, zaigrao je na poziciji desnog stopera u svom debitantskom nastupu za reprezentaciju.

Svatok je u Hajduk stigao u veljači 2019. iz ukrajinske Zorye Luhansk za odštetu od 375.000 eura i tada je potpisao ugovor na tri i pol godine. Međutim, nije ostavio dublji trag u redovima Majstora s mora. Ukupno je bijeli dres obukao 19 puta, bio je dio momčadi koja je pod vodstvom Siniše Oreščanina šokantno eliminirana od malteške Gzire.

Krajem te godine Hajduk je prodao Svatoka za 350.000 eura natrag u Ukrajinu i to u Dnjipro-1, klub za koji i danas igra i čiji je kapetan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider