Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte dokument

Ogroman skandal trese La Ligu: Barcelona plaćala potpredsjednika sudaca!?

Objavljen je dokument u kojem se vidi da je Barcelona isplatila milijun i 400 tisuća eura Jose Mariji Enriquezu Negreiri.

Barcelona (Foto: Afp)

Veliki skandal zatresao je španjolski nogomet! Objavljen je dokument o isplatama Barcelone prema tvrtci koja je u vlasništvu Josea Marije Enriqueza Negreire, bivšeg potpredsjednika Tehničkog odbora sudaca Španjolskog nogometnog saveza.

Vijest koja se poput požara proširila Španjolskom objavio je madridski AS, koji ujedno posjeduje sporni dokument.

Priča ide ovako: Jose Maria Enriquez Negreira bio je potpredsjednik Tehničkog odbora sudaca Španjolskog nogometnog saveza dugi niz godina, od 1994. pa do 2018. To je nešto nalik Komisiji sudaca Hrvatskog nogometnog saveza, dakle tijelo koje vodi glavnu riječ kad su u pitanju suci.

U posljednje dvije godine obnašanja te funkcije, između 2016. i 2018., Enriquez Negreira je na račun svoje tvrtke DASNIL 95 SL primio ukupno milijun i 400 tisuća eura od nogometnog kluba Barcelona.

Tri transakcije i ukupno 1.400.000 eura

Kako javlja radijska postaja SER Catalunya, prvo je uplaćen iznos od 532.728,02 eura (u 2016. godini), zatim 541.752 u 2017. i naposljetku 318.200 eura u 2018. godini. Sve skupa je na površinu isplivalo tako što je započela istraga porezne inspekcije vezana uz (ne)oporezivanje spomenutih 1,4 milijuna eura.

Enriquez Negreira, koji je i sam bio prvoligaški sudac čak 13 godina, već je svjedočio pred tužiteljstvom gdje je rekao da nikad nije bilo povoljnog tretmana za momčad Barcelone i da su te isplate, za koje nije dostavio fakture, bile naknada za savjetodavni rad. Rekao je da ga je Barcelona plaćala za objašnjavanje igračima kako se moraju ponašati prema sucima tijekom utakmica i za davanje preporuka što smiju ili ne smiju učiniti, ovisno o situaciji na terenu.

Pritom treba naglasiti kako Enriquez Negreira nije dostavio nikakav dokument koji potvrđuje da je pružio savjetodavnu uslugu Barceloni.

Bivši vodeći ljudi Barce potvrdili priču o isplatama

Katalonce je dodatno usosio njihov bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu koji je na sudu izjavio da su takvi i slični izvještaji u klubu postojali barem od 2003. godine te da su se isplate kontinuirano vršile sve do 2018. godine.

Istu tu priču potvrdio je još jedan bivši Barcelonin čelnik, Sandro Rosell.

U svakom slučaju, nimalo ugodna situacija za giganta s Camp Noua koji se često znao žaliti na to da njihov najveći rival Real Madrid ima privilegiju kod sudaca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH