Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njih čekaju prazne tribine

Ogorčeni Srbi rigaju vatru na UEFA-u: ''Skandal! Hrvatima ste opet dali blagu kaznu''

Srpska nogometna reprezentacija odigrati će ključnu utakmicu kvalifikacija za Euro pred praznim tribinama u Leskovcu.

Navijači Srbije (Foto: Dusan Milenkovic/ATAImage)

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će posljednju utakmicu kvalifikacija za Euro 2024. godine pred djelomično praznim tribinama 21. studenog na Maksimiru. Razlog je poznat - diskriminacija i povici na Opus Areni u Osijeku.

Postojala je bojazan od potpuno praznog Maksimira, ali UEFA je uvažila brzu akciju HNS-a i pravosudnih organa Republike Hrvatske i ublažila kaznu.

Osim na adresu našeg Saveza, UEFA nije zaboravila na povike i vrijeđanja na utakmici Srbije i Crne Gore odigrane 17. listopada. Srbima predstoji posljednja utakmica kvalifikacija za Euro 19. studenog u Leskovcu protiv Bugarske, a igrat će je pred praznim tribinama.

Osim praznih tribina, moraju platiti 50 tisuća eura novčane kazne, ali to nije sve. Platit će još 10.000 eura zbog propusta tijekom kontrole prodaje karata, 6500 zbog baklji, 8000 zbog blokiranja prolaza te 14.000 eura zbog uporabe lasera.

Moraju platiti gotovo 90 tisuća eura

Dakle, tamošnji savez mora platiti UEFA-i sveukupno nešto manje od 90 tisuća eura. Tamošnji portali ogorčeni su visinom kazne i zabranom dolaska navijača, a naravno da se vuče paralela s našom kaznom.

Kurir poentira da je kazna za Srbiju brutalna, dok je za Hrvatsku skandalozna i sramotna. Poziva se na to da su Rumunji također kažnjeni utakmicom bez gledatelja zbog povika ''Kosovo je Srbija''.

Tamošnji portal Kurir u samim naslovima tekstova izražava nezadovoljstvo izrečenim kaznama, tvrdi da je kazna sa Srbiju "brutalna", a za Hrvatsku preblaga, odnosno "skandalozna".

Ipak, očekuju se navijači na tribinama, iz tamošnjeg Saveza najavili su da će stadion napuniti djecom mlađom od 14 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider