Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Američki biznismen

Oglasio se otac igrača zbog kojeg je Sopić ponudio ostavku u Rijeci: "Dajte mu barem šansu"

Željko Sopić nije htio dati minutažu Stevenu Juncaju u Rijeci.

Željko Sopić (Foto: Damir Skomrlj)

Naprasni odlazak Željka Sopića iz Rijeke je sve šokirao. Makar je odradio fantastičnu sezonu osvajanjem drugog mjesta i ulaskom u finale Kupa, ali svima je bilo jasno da nije smijenjen zbog rezultata.

Već neko vrijeme nije bio u dobrim odnosima s predsjednikom Damirom Miškovićem, a čini se da su prve iskre počele frcati zbog Stevena Juncaja, 26-godišnjeg Amerikanca crnogorskih korijena i sina potencijalnog ulagača u klub, koji je trebao dobiti određenu minutažu:

"Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i prije mog dolaska, za nešto. Sve je to u najboljem redu, do trenutka kad sam shvatio da to nije kvaliteta za Rijeku. Došli smo u situaciju kada je mladić trebao dobiti neku minutažu.

Sopić mu nije htio dati minutažu

Ja ne bih bio ja da kod mene ne igraju najbolju, kakvu bi ja to poruku poslao svojim igračima. Ako ste imućni i utjecajni, onda ćete igrati. Ako ništa, onda ćete biti po strani. sada svi žele objasniti javnosti da Sopić nije podoban jer je odlučio da neće staviti u igru čovjeka koji niti po jednom kriteriju to ne zaslužuje. Zašto da ga stavim? Da se svi poslije pravimo glupima i slijepima pored zdravih očiju?

Zar doista mislite su da navijači glupi pa ne vide da igrač te kvalitete ne može igrati na razini Rijeke. To se vidi iz aviona… To je moje mišljenje koje sam rekao Raić-Sudaru, Miškoviću i Šćulcu dva dana prije nastavka prvenstva i one čuvene utakmice protiv Gorice na snijegu i ledu. Dao sam im tada mandat na raspolaganje", objasnio je Sopić.

Mišković je sve demantirao, poručivši u razgovoru za Dnevnik Nove TV da nikad nikome nije rekao tko mora igrati i tko ne mora.

Oglasio se otac američkog nogometaša

Nakon svega oglasio se i George Juncaj, otac američkog nogometaša koji se nedavno pridružio Muri. Mnogi su skeptični oko njegove angažmana, pitaju se ima li dovoljno kvalitete za slovenskog prvoligaš, a njegov otac poručuje:

Teško je pričati o vlastitom djetetu, ali vjerujem da je izvrstan. Nogometom se bavi od malih nogu i bio je jedan od prvih Amerikanaca koji je dobio ponudu Barcelone. Otišao je u Vitesse, igrao za Grasshoppers, pozvali su ga u Stuttgart, a onda samo ga vratili kući. Igrao je za moju momčad godinu i pol dana te studirao.

Mislim da imam jako dobar odnos s njim, vjerujem da ćete, ako mu se pruži poštena prilika, svi biti zadovoljni s njime. Želio bih da mu date barem šansu i da ga upoznate", zaključio je Juncaj za Football Planet.

Ivan Perišić Ponoćna objava insajdera o Ivanu Perišiću: "On se želi vratiti..." divider

Hrvatska - Crna Gora Talentirani srpski vaterpolist odlučio promijeniti državljanstvo: Želi igati za Hrvatsku divider

Joško Jeličić Jeličić: "Sramim se kao Hrvat i čovjek. Bili su frustrirani jer su izgubili utakmicu na autocesti..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook